Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.
  • 100 dagen bedenktijd
  • Niet goed geld terug
  • Gratis verzending vanaf €100,-

Elektrische driewielers

Tweewielercentrum Zwolle is de specialist van Nederland voor een elektrische driewieler.
Met een driewieler blijf je langer mobiel. Vooral wanneer deze een goede elektrische ondersteuning heeft. Als het op en afstappen niet meer zo gemakkelijk gaat of wanneer de balans wat minder wordt dan is een driewieler de uitkomst. De elektrische ondersteuning zorgt ervoor dat je ook met weinig kracht gemakkelijk kunt fietsen. Als dealer van alle vooraanstaande merken hebben wij voor iedereen de juiste elektrische driewieler beschikbaar. We hebben altijd een tiental verschillende modellen rijklaar in de winkel staan om uit te proberen. Op afspraak is proefrijden onder deskundige begeleiding op al deze modellen mogelijk. Wij staan u dan bij met tips en advies.

99 resultaten

Sorteer op:  

Waarom een elektrische driewieler

Veel mensen kunnen niet meer goed op een normale tweewieler fietsen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Leeftijd speelt vaak een rol. Naarmate we ouder worden kan het op- en afstappen wat moeilijker en/of de stabiliteit wat minder worden. Tegelijkertijd blijven we ook steeds langer zelfstandig en willen we ook langer mobiel blijven. Met een elektrische driewieler is dit mogelijk. Omdat een driewieler stabiel op de grond staat, kun je gemakkelijk op- en afstappen terwijl de fiets stil staat. Bovendien hoef je veel minder vaak op- en af te stappen omdat je voor een stoplicht of kruispunt gewoon kunt blijven zitten. Werkt het evenwicht wat minder goed waardoor je moeite hebt om op de fiets overeind te blijven, dan zorgt een driewieler ervoor dat je niet omvalt. Omdat een driewieler wat zwaarder is dan een normale fiets, trapt dit ook wat zwaarder. Daarom hebben we bijna alle driewielers ook met elektrische trapondersteuning beschikbaar. Daarmee fiets je met minimale kracht ook langere afstanden.

 

Driewieler met voorwielmotor, achterwielmotor of middenmotor

Driewielers zijn er met verschillende soorten elektrische ondersteuning. Je kunt kiezen uit een naafmotor (voorwielmotor en achterwielmotor) en een middenmotor. Een naafmotor zit bij een driewieler met 1 wiel voor en 2 wielen achter in het voorwiel of op de achteras geplaatst. Zodra je de trappers rond draait gaat de motor draaien en dus ook het voorwiel of de achteras. De driewieler wordt dus aan het voorwiel vooruit getrokken of door de achterwielen vooruit gedrukt. Hoe hoger je de ondersteuning zet hoe sneller de fiets gaat. Een middenmotor geeft de ondersteuning op de trapas, daar waar je zelf ook de kracht op zet door middel van de pedalen. Bij een middenmotor bepaald de stand van de ondersteuning niet de snelheid, maar hoeveel kracht je zelf nog moet zetten om de trappers rond te draaien. Hoe hoger je de ondersteuning zet, hoe minder kracht je zelf nog hoeft te zetten. De snelheid bepaal je helemaal zelf, net als bij een fiets zonder trapondersteuning. Voor de meeste mensen is een middenmotor de beste keuze, maar voor mensen die helemaal geen kracht in de benen hebben kan een naafmotor de beste keuze zijn.

Voordelen van een naafmotor

Een naafmotor heeft enkele voordelen ten opzichte van een middenmotor.
- Een naafmotor werkt met een rotatie sensor. Zodra de trappers ronddraaien werkt de motor. Met een naafmotor kan dus helemaal zonder kracht gefietst worden.
- Een naafmotor is goedkoper dan een middenmotor.

Nadelen van een naafmotor

Een naafmotor heeft echter ook nadelen ten opzichte van een middenmotor.
- Een naafmotor is minder krachtig dan een middenmotor.
- Een naafmotor voelt minder natuurlijk aan.
- Een naafmotor in het voorwiel (voorwielmotor) trekt altijd wat aan het stuur, vooral in de bochten.
- Bij een naafmotor bepaalt de stand van de ondersteuning de snelheid waarmee je fietst. Je kunt dus maar op 3 of 5 snelheden fietsen.

Voordelen van een middenmotor

Een middenmotor kent vele voordelen ten opzichte van een naafmotor. Daarom worden de meeste driewielers tegenwoordig met een middenmotor verkocht.
- Een middenmotor is veel krachtiger als een naafmotor. Dit merk je vooral als je omhoog fietst.
- Een middenmotor voelt veel natuurlijker aan en is veiliger dan een naafmotor.
- Bij een middenmotor bepaal je zelf de snelheid, ongeacht de stand van de ondersteuning.
- Een middenmotor is stiller dan een naafmotor.
- Een middenmotor trekt niet aan het stuur.
- Met een middenmotor kun je veel rustiger op gang komen en dus rustig weg fietsen.
- Bij een middenmotor is het gewicht meer in het midden van de fiets geplaatst waardoor hij beter handelbaar is.

Nadelen van een middenmotor

Voor sommige mensen zijn er echter ook enkele nadelen aan een middenmotor.
- Bij een middenmotor moet je altijd iets kracht zetten, al is dit heel weinig.
- Een middenmotor is iets duurder dan een naafmotor.

 

Welk type elektrische driewieler is geschikt

Naast de verschillen in het soort elektrische ondersteuning zijn er ook verschillen in de zithouding bij driewielers. Er zijn 3 verschillende types, namelijk met een rechte zit, met een comfort zit en met een lage zit. De zithouding wordt bepaald door de plaatsing van de trappers. Bij de traditionele driewielers met een rechte zit zijn de trappers onder het zadel geplaatst en zit je iets voorover. Net als op een normale tweewieler. Bij de comfort zit modellen zijn de trappers een klein beetje naar voren geplaatst. Op deze modellen zit je helemaal rechtop en leun je niet meer op je armen. Dit geeft een wat meer ontspannen zithouding, vooral voor de armen. Bij de lage zit driewielers zijn de trappers nog verder naar voren geplaatst waardoor je schuin naar voren zit met je benen. Hierdoor zit je ook wat lager bij de grond. Deze modellen hebben een zitting met rugleuning. De rugleuning zorgt ervoor dat je niet op de fiets komt te liggen maar rechtop blijft zitten. Bovendien geeft deze rugleuning ook stabiliteit aan het lichaam. Deze lage zit driewielers zijn de meest comfortabele modellen en ook het gemakkelijkst om op te fietsen.

Rechte zit driewielers

Driewielers met rechte zit zijn de meest traditionele driewielers. Dit type driewieler heeft de pedalen onder het zadel geplaatst, net zoals bij een normale tweewieler. Je zit dan ook net als bij een normale fiets iets voorovergebogen en leunt dus wat op de armen. Driewielers met een traditionele rechte zit lijken het meest op een normale fiets, maar zijn ook het lastigst om op te leren fietsen. Enkele van onze meest verkochte elektrische driewielers met rechte zit zijn:
- Huka Vasco met middenmotor
- Huka City Pendix met middenmotor
- Huka City met voorwielmotor
- Pfau-Tec Paso met middenmotor
- Pfau-Tec Roma met middenmotor
- Pfau-Tec Ally Pendix met middenmotor
- Pfau-Tec Napoli Pendix met middenmotor
- Pfau-Tec Napoli 2 met voorwielmotor
- Popal e-bike DeLuxe met voorwielmotor

Comfort zit driewielers

Driewielers met een comfort zit zijn modellen waar de trappers een klein stukje verder naar voren geplaatst zijn dan bij de rechte zit modellen. De trappers zijn zo ver naar voren geplaatst dat je precies rechtop komt te zitten. Hierdoor leun je niet meer op het stuur, wat voor een meer ontspannen zithouding zorgt. Dit is vooral fijn wanneer je snel last van vermoeide armen of handen hebt. Deze comfort modellen hebben ook een wat breder zadel en een klein steuntje achter op het zadel. Enkele van onze meest verkochte elektrische driewielers met comfort zit zijn:
- Pfau-Tec Combo met middenmotor
- Pfau-Tec Comfort Pendix met middenmotor
- Pfau-Tec Comfort FM met voorwielmotor
- Van Raam Maxi Comfort met voorwielmotor

Lage zit driewielers

Driewielers met een lage zit zijn de meest comfortabele driewielers waar je het gemakkelijkst op leert fietsen. Bij deze modellen zijn de trappers helemaal naar voren geplaatst waardoor je met de benen schuin naar voren zit. Omdat de trappers schuin naar voren geplaatst zijn in plaats van naar beneden, zit je lager bij de grond. Hierdoor is de fiets nog stabieler. Alle lage zit driewielers hebben een zitting met een rugleuning. Wanneer je met beide benen naar voren zit, wordt je bovenlichaam automatisch achterover gekanteld. De rugleuning zorgt ervoor dat je rechtop blijft zitten en niet plat op de fiets komt te liggen zoals bij een ligfiets. Naast dat het zeer comfortabel zit, heeft de rugleuning nog een voordeel. Doordat je met je rug tegen de leuning aangedrukt wordt, geeft deze ook stabiliteit aan het lichaam. Je blijft dus beter recht op de fiets zitten. Om deze fietsen nog comfortabeler te maken zijn ze allemaal voorzien van een geveerd frame. De combinatie van de rugleuning en het lager bij de grond zitten zorgt ervoor dat nagenoeg iedereen binnen 5 minuten aan een lage zit driewieler gewend is. Onze meest verkochte modellen elektrische lage zit driewielers zijn:
- Huka Cortes met middenmotor
- Pfau-Tec Scoobo met middenmotor
- Pfau-Tec Scoobo Plus met middenmotor
- Van Raam Easy Rider met achterwielmotor

 

Welk merk elektrische driewieler moet ik kiezen

Wij zijn dealer van alle grote merken elektrische driewielers. Naast de 3 grote Nederlandse merken Huka, Van Raam en Lintech hebben we ook het Duitse kwaliteits merk Pfau-Tec in het assortiment. En voor wie een heel goedkope elektrische driewieler zoekt verkopen we ook de Popal elektrische driewielers. Maar welk merk is nu het beste? Dat hangt helemaal van je wensen af. Ieder merk heeft zijn eigen voor en nadelen.

Huka elektrische driewielers

Huka is een Nederlands bedrijf dat alle soorten speciale fietsen maakt. Naast driewielers maken ze ook tandems, driewiel tandems, duofietsen en rolstoelfietsen. Alle fietsen worden met de hand gemaakt in Oldenzaal. Hierdoor kunnen Huka driewielers ook voor een groot deel zelf samengesteld of aangepast worden naar jou specifieke wensen. Uiteraard kunnen onze deskundige medewerkers je daar bij helpen en in adviseren. Huka is een modern bedrijf wat gebruik maakt van de nieuwste technieken. Ze werken met hoogwaardige elektrische ondersteuningen waaronder Shimano Steps, Bafang en Ananda middenmotoren en Heinzman voorwielmotoren.  Alle fietsen worden met de hoogste kwaliteit onderdelen afgemonteerd. Op een Huka fiets krijg je maarliefst 10 jaar garantie op het frame en 2 jaar op alle onderdelen. Tweewielercentrum Zwolle is Huka TOP dealer. Dat wil zeggen dat we van elk type Huka driewieler en duofiets een voorbeeld rijklaar in de winkel hebben staan waar op afspraak ook proefritten op gemaakt kunnen worden, onze medewerkers deskundig kunnen adviseren en begeleiden, onze werkplaats alle reparaties en onderhoud aan Huka fietsen uit kunnen voeren, en onze service van het hoogste niveau is.

Voordelen van een Huka fiets

Wanneer je een Huka fiets bij Tweewielercentrum Zwolle koopt dan heb je een aantal grote voordelen:
- Huka fietsen zijn moderne fietsen met een fraai Hollands design.
- Op een Huka fiets heb je 10 jaar garantie op frame en voorvork en 2 jaar op alle onderdelen.
- Huka is een Nederlands bedrijf en staat garant voor de hoogste kwaliteit.
- Omdat Huka fietsen op bestelling en met de hand gebouwd worden kunnen wij maatwerk leveren en de fiets helemaal naar wens samenstellen.
- Als Huka TOP dealer hebben we alle modellen driewielers en duofietsen in de winkel staan voor een proefrit.
- Wij hebben extreem korte levertijden voor Huka fietsen. In de meeste gevallen slechts 2 weken.
- Huka elektrische driewielers zijn in de meeste gevallen uitgevoerd met een middenmotor.

Onze meest verkochte Huka elektrische driewielers zijn:

- Huka Cortes met middenmotor
- Huka Vasco met middenmotor
- Huka City Pendix met middenmotor
- Huka City met voorwielmotor

 

Pfau-Tec elektrische driewielers

Het Duitse bedrijf Pfau-Tec maakt een zeer uitgebreid assortiment aangepaste fietsen. Naast een enorme collectie driewielers voor volwassenen hebben ze ook driewielers in een kleinere maat, vierwielers en Ultra Lage instap tweewielers. Alle fietsen van dit Duitse merk zijn van zeer hoge kwaliteit. Pfau-Tec maakt alle type elektrische driewielers. Modellen met een rechte zit, modellen met een comfoet zit en modellen met een lage zit. De meeste modellen hebben 2 wielen achter en 1 wiel voor, maar we hebben ook Pfau-Tec elektrische driewielers met 2 wielen voor en 1 wiel achter. Binnen deze verschillende types zijn er veel verschillende modellen beschikbaar. Denk daarbij aan modellen met ultra lage instap, een verlengde instap, met een voorwielmotor of met een middenmotor. Door dit enorm uitgebreide assortiment is er eigenlijk voor iedereen wel een geschikte Pfau-Tec elektrische driewieler. Tweewielercentrum Zwolle is Premium dealer van Pfau-Tec. We hebben altijd minimaal 5 verschillende driewielers rijklaar in de winkel staan waar ook op proef gereden kan worden. Meestal hebben we zelfs nog meer modellen staan. Als Premium dealer betrekken we alle Pfau-Tec fietsen rechtstreeks van de fabrikant waardoor we de kortste levertijden, de beste prijs en de beste service kunnen garanderen.

Voordelen van een Pfau-Tec fiets

Een Pfau-Tec fiets bij Tweewielercentrum Zwolle kopen heeft verschillende voordelen:
- Zeer hoge kwaliteit fietsen.
- Uitstekende service en garantie.
- De prijs-kwaliteitverhouding van alle Pfau-Tec fietsen is zeer goed.
- Wij leveren veel Pfau-Tec fietsen direct uit eigen voorraad. Moeten we hem bestellen dan hebben we de meeste modellen binnen 2 weken in huis.
- Pfau-Tec heeft zeer veel verschillende modellen met voorwielmotor en met middenmotor.
- Alle fietsen zijn van de modernste technieken voorzien.

Enkele van onze meest verkochte Pfau-Tec elektrische driewielers zijn:

- Pfau-Tec Scoobo met middenmotor
- Pfau-Tec Scoobo Plus met middenmotor
- Pfau-Tec Combo met middenmotor
- Pfau-Tec Passo met middenmotor
- Pfau-Tec Comfort Pendix met middenmotor
- Pfau-Tec Napoli 2 met voorwiuelmotor

 

Van Raam fietsen

Van Raam is een Nederlands bedrijf waar ze aangepaste fietsen van zeer hoge kwaliteit maken. De fietsen worden op bestelling met de hand gebouwd. Daardoor is maatwerk mogelijk. Van Raam fietsen kunnen net als Huka fietsen voor een groot deel zelf samengesteld worden. Van Raam heeft alle type driewielers in het assortiment, modellen met rechte zit, modellen met comfort zit en lage zit modellen. In grote lijnen zijn Van Raam fietsen vergelijkbaar met Huka fietsen wat betreft de modellen, mogelijkheden en werkwijze. Het grootste verschil zit in de elektrische ondersteuning. Van Raam werkt alleen met naaf motoren die ze zelf hebben ontwikkeld, terwijl Huka de meeste modellen met een middenmotor leveren.

Voordelen van een Van Raam fiets

Een Van Raam fiets bij Tweewielercentrum Zwolle kopen heeft verschillende voordelen:
- Van Raam fietsen zijn van zeer hoge kwaliteit.
- De fietsen worden op bestelling met de hand gebouwd , waardoor maatwerk mogelijk is.
- Alle Van Raam fietsen kunnen we grotendeels zelf naar jouw wensen voor je samenstellen.
- Bij de meeste Van Raam driewielers kan voor een deelbaar frame gekozen worden.
- Van Raam heeft ook elektrische driewielers in kleine maten.

Enkele van onze meest verkochte Van Raam driewielers zijn:

- Van Raam Easy Rider met motor op achteras
- Van Raam Maxi met voorwielmotor
- Van Raam Maxi Comfort met voorwielmotor

 

Lintech fietsen

Lintech is een Nederlands bedrijf waar ze voornamelijk driewielers, balance fietsen en tandems maken. De kwaliteit van Lintech fietsen is zeer hoog en de fietsen kunnen voor een deel zelf samengesteld worden. Vooral de lage zit driewielers van Lintech onderschijden zich door het opklapbare stuur waardoor je nog gemakkelijker op kunt stappen. De Balance fietsen onderschijden zich door de ultra lage instap die door de speciale aangepaste ketting route mogelijk is.

Voordelen van een Lintech fiets

Het kopen van een Lintech fiets heeft diverse voordelen:
- Lintech driewielers met een lage zit hebben een opklapbaar stuur.
- Alle Lintech fietsen zijn van zeer hoge kwaliteit en worden met de hand gebouwd.
- Wij kunnen Lintech fietsen voor een deel helemaal naar jouw wens samenstellen.
- Service en garantie zijn zeer goed geregeld.

 

Nihola fietsen

Het Deense bedrijf Nihola maakt lichtgewicht 3-wiel bakfietsen met unieke eigenschappen. Eigenlijk vallen deze fietsen onder de bakfietsen, maar vooral de Nihola Low wordt ook vaak gekozen door mensen die een stabiele fiets nodig hebben. Dit komt omdat Nihola bakfietsen minder dan 40 kg wegen en je alleen de wielen stuurt i.p.v. de hele bak. Hierdoor fietsen en sturen ze veel lichter dan een "normale" bakfiets en zijn ze veel stabieler. Omdat de Nihola Low ook nog eens heel compact is met zijn kleine ronde bak, en we hem met een ultralage instap frame kunnen leveren, wordt deze bakfiets vaak als alternatief voor een "normale" driewieler gekozen. De Nihola Low ziet er hip uit, je kunt gemakkelijk je boodschappen meenemen en voor jonge ouders met kleine kinderen kan hier ook een bagagedrager met kinderzitje op geplaatst worden. Ook de grotere modellen van Nihola zijn een alternatief voor een driewieler wanneer je meer mee wilt kunnen nemen.

Voordelen van een Nihola fiets

- Nihola fietsen worden met de hand gebouwd en zijn van zeer hoge kwaliteit.
- De 3-wiel bakfietsen kunnen voor een groot deel naar wens samengesteld worden.
- Met een driewieler bakfiets kun je veel meer spullen meenemen.
- De bakfietsen van Nihola zijn ultra licht en sturen heel gemakkelijk.
- Wij kunnen de Nihola driewielers zowel met achterwielmotor als met middenmotor leveren.
- Door de gebruikte materialen zijn de Nihola driewielers extreem duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Enkele van onze meest verkochte elektrische Nihola 3-wiel bakfietsen zijn:

- Nihola Low Pendix met middenmotor
- Nihola Dog Pendix met middenmotor
- Nihola Low met achterwielmotor

 

Popal driewielers

Popal is een bedrijf dat fietsen in een lage prijsklasse maakt. De driewieler van dit merk is een degelijke fiets met een eenvoudige techniek. Hierdoor is de fiets wel zeer betaalbaar. Een Popal elektrische driewieler kost niets meer dan een normale elektrische fiets. Deze fiets verkopen we veel aan mensen die niet zo veel te besteden hebben of mensen die een extra driewieler voor op de camping of bij het vakantiehuisje willen hebben. 
- Popal e-bike DeLuxe driewieler met voorwielmotor

 

Waarom een elektrische driewieler bij Tweewielercentrum Zwolle kopen

Tweewielercentrum Zwolle is al sinds jaar en dag gespecialiseerd in de verkoop van driewielers. Omdat wij al zoveel jaar ervaring met driewielers hebben, kunnen onze medewerkers je op de beste manier adviseren. Bij het kiezen van het meest geschikte model elektrische driewieler komt nogal wat kijken, omdat er zoveel modellen en mogelijkheden zijn. Dankzij onze jarenlange ervaring met alle verschillende merken en modellen, kunnen wij je aan de hand van de vele verschillende modellen in onze winkel uitstekend begeleiden om tot de juiste keuze te komen. Omdat we altijd 10 of meer verschillende modellen driewielers rijklaar in de winkel hebben staan is het bij ons ook mogelijk om de verschillende zithoudingen te voelen. Uniek, en alleen bij Tweewielercentrum Zwolle, zijn de driewielers met een Direct Drive middenmotor. Iedere maandag is het mogelijk om op afspraak een proefrit te maken op de verschillende modellen. Dit doen we onder onze begeleiding, zodat we u tips kunnen geven tijdens het fietsen en voor eventuele problemen een oplossing kunnen aandragen. Uiteraard doen wij ook onderhoud en reparaties van alle driewielers in onze werkplaats.

Enkele voordelen van een elektrische driewieler kopen bij Tweewielercentrum Zwolle

-  Grootste keuze elektrische driewielers van Nederland. Als dealer van alle vooraanstaande merken zijn we niet beperkt tot enkele modellen driewielfietsen.
Omdat we alle modellen van alle merken kunnen leveren, kunnen we ook de voor jou meest geschikte fiets adviseren en leveren.
-  We hebben jarenlange ervaring met alle merken driewielers en beschikken over de kennis om je deskundig te informeren.
-  Er staan altijd 10 of meer verschillende modellen driewielers in de winkel zodat je de verschillen kunt zien en voelen.
-  Proefrijden onder deskundige begeleiding op alle modellen die in onze winkel staan is mogelijk. Zo kan je uitproberen welk model het best bij je past.
-  Altijd de beste prijs.
-  Zeer korte levertijden.
-  Wij kunnen veel driewielers geheel naar jouw wensen samenstellen en leveren.
-  Inruil van alle soorten en merken fietsen mogelijk.
-  Gratis thuis bezorgen mogelijk door heel Nederland.
-  Wij voeren ook alle reparaties en onderhoud uit.
-  Uitstekende service en garantie.
-  Ook online bestellen en betalen mogelijk.
-  Wij verzorgen ook offertes voor de aanvraag van een PGB.
-  Wij zijn Huka TOP dealer. Dit houdt in dat we alle modellen in de winkel hebben staan en de beste service bieden.
-  Wij zijn Pfau-Tec Premium dealer. Dit houdt in dat we minimaal 5 modellen in de winkel hebben staan, kortere levertijden hebben en de beste en snelste service verlenen.
- Uniek en alleen bij Tweewielercentrum Zwolle: Elektrische driewielers met Direct Drive middenmotor.