Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.
  • 100 dagen bedenktijd
  • Niet goed geld terug
  • Gratis verzending vanaf €100,-

Fietsen

Tweewielercentrum Zwolle heeft alle soorten fietsen voor jong en oud. Een zeer grote keuze e-bikes, maar ook een ruim assortiment fietsen zonder elektrische ondersteuning. Ons assortiment bestaat onderandere uit stads- en tourfietsen, racefietsen, mountainbikes, hybride fietsen, tandems, vouwfietsen en BMX fietsen. Ook voor kinderen hebben we alle maten fietsen, van loopfiets, de kleinste 12 inch kinderfiets tot en met de grootste 26inch kinderfiets en alle maten er tussen in. We hebben niet alleen veel soorten fietsen maar ook veel verschillende merken. Daarmee bieden wij fietsen in iedere prijsklasse, van A-merken voor de veeleisende fietser tot en met goedkope merken voor bijvoorbeeld studenten en scholieren.

Betaalbaar fietsplezier voor jong en oud

Dat nemen we bij Tweewielercentrum Zwolle heel letterlijk. Ons assortiment bestaat uit alle denkbare soorten fietsen voor alle leeftijden. Van de kleinste kinderfiets tot en met comfortabele lage instap fietsen voor ouderen. Je kunt bij ons dus terecht voor je allereerste kinderfietsje tot en met de laatste fiets of driewieler waarmee je zo lang mogelijk mobiel blijft. Naast hoge kwaliteit fietsen van A-merken uit Nederland en buitenland hebben we ook merken in een lage prijsklasse, en alles daar tussenin. Wij hebben ons assortiment samengesteld op basis van de beste prijs-kwaliteit. Of je nu een hoge kwaliteit fiets of een lageprijs fiets kiest, bij ons krijg je altijd het meeste waar voor je geld.

 

Welk type fiets moet ik kiezen

Om de juiste keuze te maken uit het grote aantal soorten fietsen bepaal je eerst waar je de fiets voor wilt gebruiken. Kies een type fiets wat daar bij past. Elk type fiets is voor een specifiek doel gemaakt. Wanneer je 40 jaar geleden naar een fietsenwinkel ging, dan kon je kiezen uit 2 soorten fietsen in vaak maar 2 verschillende kleuren. Een zogenaamde opa of oma fiets waarop je heel recht zit of een tourfiets waarop je wat meer voorover zit. In een enkele fietsenwinkel kon je ook terecht voor een racefiets, maar dan had je de keuze ook wel gehad. Dit is tegenwoordig wel anders. Voor ieder soort gebruik is er wel een type fiets te koop. Voor in de stad heb je nog altijd de opa en oma fietsen, maar ook modellen met 3 of 7 versnellingen, transportfietsen, moederfietsen en lage instap fietsen. Bovendien zijn bijna alle fietsen ook beschikbaar met elektrische trapondersteuning, de zogenaamde e-bikes. Wil je heel sportief en snel fietsen dan zijn racefietsen en gravelbikes de ideale keuze. Wanneer je van de wegen af gaat het ruigere terrein in, dan kies je voor een mountainbike of cross-hybride. Fiets gemakkelijk meenemen in de auto of in het openbaar vervoer? Dat kan met een vouwfiets. Voor kinderen zijn er om te beginnen loopfietsen om te oefenen in balanceren en daaropvolgend stadsfietsen in alle maten. Maar ook mountainbikes en racefietsen hebben we in kindermaten. Ook zeer gewild bij kinderen zijn de BMX fietsen om lekker op te crossen of te stunten.

E-bikes

Dit zijn eigenlijk alle fietsen met een elektrische trapondersteuning. E-bikes zijn er in alle soorten, van comfortabele stads- en tourfiets tot en met mountainbike en alles wat er tussenin zit. Populair bij jongeren zijn de elektrische fatbikes met de enorm brede banden. E-bikes zijn er met voorwielmotor, met achterwielmotor en met middenmotor.

Stads / tourfietsen

Dit zijn fietsen die zeer geschikt zijn voor dagelijks gebruik in de stad, maar ook om wat langere stukken op te fietsen. Deze fietsen zijn meestal zonder versnelling of met een naafversnelling uitgevoerd en daardoor gemakkelijk in onderhoud en niet te kwetsbaar. Er zit bijna altijd ook goede verlichting, een slot en een stevige standaard op. type fiets is stevig uitgevoerd zodat je er ook prima de boodschappen op kunt meenemen.

Oma fietsen

Op een oma of opa fiets zit je kaars rechtop. Dat komt omdat het stuur naar binnen gebogen is. Dit geeft je een lekker ontspannen zithouding en goed overzicht. Deze fietsen zijn meestal zonder versnelling, maar we hebben ze ook met 3 of meer versnellingen. Opa en oma fietsen zijn perfect voor korte afstanden in de stad.

Transport fietsen

Dit zijn fietsen met een bagagedrager achterop en een transportrek voor op de fiets. Hier kun je dus lekker veel spullen op meenemen. Transportfietsen hebben meestal hetzelfde model als de opa en oma fietsen, dus met een rechte zithouding en een naar binnen gebogen stuur. De framebuizen zijn vaak wat dikker zodat de fiets ook stabiel aanvoelt wanneer je wat gewicht voor en achterop de fiets meeneemt.  We hebben transportfietsen met 3 versnellingen, met 7 versnellingen of helemaal zonder versnellingen. Transport fietsen zijn ideaal voor niet te lange afstanden in de stad. Ze zijn vooral zeer gewild bij scholieren en studenten omdat ze gemakkelijk al hun schoolspullen mee kunnen nemen.

Moederfietsen

Als je 2 kleine kinderen op de fiets wilt meenemen, dan is een moederfiets de oplossing. Veiligheid staat voorop, dus zorg je voor een degelijk voorzitje en achterzitje. Moederfietsen zijn zo gemaakt dat je voldoende ruimte hebt tussen het zadel en het voorzitje, zodat op- en afstappen gemakkelijk gaat. Het stuur is wat breder waardoor je niet met je ellebogen tegen het voorzitje aan komt. De extra brede dubbele poot standaard en het stuurslot zorgen ervoor dat de fiets stevig staat als je de kinderen in de zitjes plaatst. De betere kwaliteit moederfietsen zoals onze BSP La Dolce Vita fietsen hebben ook dikkere spaken en een langere bagagedrager en een extra stabiel frame zodat je onder alle omstandigheden veilig met je kinderen fietst.

Trekking fietsen

Deze fietsen zijn een stuk lichter dan stads / tour fietsen. Ze zijn daarom ook wat minder robuust en wat kwetsbaarder. Trekking fietsen zijn ideaal voor lange afstanden fietsen. Ze zijn over het algemeen voorzien van alle standaard zaken zoals verlichting, slot, spatborden en bagagedrager. Maar alles lichtgewicht dus niet geschikt om zware boodschappen op te vervoeren. De banden zijn wat smaller en je zit vrij ver voorover zodat ze heel licht fietsen.

Mountainbikes

Als je van de wegen af gaat het ruigere terrein in, dan is een mountainbike ideaal. Brede banden met grof profiel zorgen voor grip op een zachte ondergrond en de geveerde voorvork zorgt voor comfort en een goed contact met de weg. Op een mountainbike zit een derailleurversnelling zodat je ook onder de meest zware omstandigheden nog vooruit komt. Verlichting, spatborden, standaard en slot zijn zaken die er niet op zitten maar er wel op kunnen. Mountainbikes zijn er met 16 inch wielen, 27,5 inch wielen en 29 inch wielen. Mountainbikes met 26 inch wielen zijn het meest wendbaar en geschikt voor zeer ruige omstandigheden en krappe bochten. Modellen met grotere wielen zijn voor minder ruige omstandigheden en hogere snelheden. We hebben ook mountainbikes voor kinderen met 16 inch, 20 inch, 24 inch en 26 inch wielen.

Racefietsen 

Racefietsen zijn ultra lichte fietsen met heel smalle banden waarop je diep voorover gebogen zit. Ze zijn bedoeld om zo snel mogelijk over de verharde weg te kunnen fietsen. De topmodellen zijn van carbon gemaakt en de meer betaalbare modellen van aluminium. Het aantal versnellingen hangt af van waar je fietst. Modellen voor in de bergen hebben meestal meer versnellingen dan modellen voor op de vlakkere wegen. We hebben racefietsen voor recreatief gebruik, maar ook meer professionele modellen waar je prima wedstrijden mee kunt rijden. Ook voor kinderen hebben we racefietsen met 20 inch, 24 inch en 26 inch wielen. Heel populair zijn tegenwoordig de gravel bikes. Dit zijn racefietsen met iets bredere banden en een wat steviger frame en wielen. Met deze fietsen kun je naast zeer snel op de weg ook op zandpaden en niet te ruig terrein fietsen.

Cross hybride

Een cross-hybride fiets zit een beetje tussen een mountainbike en een normale fiets in. Het frame model van een mountainbike en geveerde voorvork, maar met wat smallere banden en 28 inch of 29 inch wielen. De banden hebben een normaal profiel in het midden en een grof profiel aan de zijkanten. Met deze fietsen kun je heerlijk off-road rijden, maar ook prima op de weg. Het is dus een veelzijdige fiets voor minder extreme omstandigheden.

Vouwfietsen

Een vouwfiets is een compacte fiets die je heel klein kunt opvouwen. Dit is ideaal wanneer je de fiets gemakkelijk in de auto of in het openbaar vervoer mee wilt nemen. Ze zijn lichtgewicht om gemakkelijk te kunnen tillen. De meest gangbare modellen hebben 20 inch wielen, maar we hebben ook modellen met 16 inch wielen die nog compacter opgevouwen kunnen worden. Met een kleinere wielmaat is de fiets wel minder stabiel en comfortabel dan met wat grotere wielen. Vouwfietsen zijn dan ook minder geschikt voor echt lange afstanden. Voor forenzen is het een voordeel dat vouwfietsen gratis in het openbaar vervoer mee mogen. We hebben ook diverse vouwfietsen met elektrische ondersteuning in ons assortiment.

Tandems

Een tandem is een fiets voor 2 personen waarop je meestal achter elkaar zit, maar soms ook naast elkaar zoals bij onze duo-fietsen. Je kunt kiezen uit een tandem voor 2 volwassenen of een tandem voor 1 volwassenen en 1 kind. Tandems zijn ideaal om samen te fietsen wanneer een van beiden niet zelfstandig kan fietsen. De meeste modellen hebben gewoon 2 wielen zoals een normale fiets, maar wij hebben ook tandems met 3 wielen. Deze staan stabiel op de weg en zijn ideaal wanneer de passagier geholpen moet worden bij op- en afstappen. Omdat we dealer zijn van Huka en Van Raam, kunnen we ook maatwerk leveren. Tandems van deze 2 merken kunnen we helemaal naar jouw wensen voor je samenstellen.

Kinderfietsen

Dit is een wat algemene term voor alle fietsen in een kleinere maat dan volwassen fietsen met 28 inch wielen. De kleinste maat kinderfiets heeft 12 inch wielen en is geschikt voor een leeftijd van 2,5 a 3 jaar. De grootste maat kinderfiets heeft 26 inch wielen. Daar tussenin hebben we naast alle gangbare maten zoals 16 inch, 20 inch en 24 inch ook alle tussenmaten zoals 14 inch, 18 inch en 22 inch. Hierdoor hebben we voor iedere lengte de juiste maat kinderfiets beschikbaar. Naast "normale" kinderfietsen hebben we ook mountainbikes, racefietsen en BMX fietsen voor kinderen. We hebben altijd van alle maten diverse voorbeelden jongens- en meisjesfietsen rijklaar in de winkel staan. We raden altijd aan om in onze winkel te komen passen om zo de juiste maat te bepalen. Als je de fiets liever online op onze website besteld, adviseer dan onze maat tabel.

BMX fietsen

Bij de jeugd zijn de BMX fietsen zeer gewild. Er zijn 2 type BMX fietsen, de standaard uitvoering waarmee je zo snel mogelijk over een crossbaan met heuveltjes fietst, en de Freestyle BMX waarmee je allerlei truks op straat of de skatebaan kunt doen. Een BMX heeft altijd 20 inch wielen en een laag geplaatst zadel. We hebben echter ook kleine modellen met 16 inch wielen voor de jongere fietsers. Een cross BMX heeft grof profiel banden waarmee je goede grip in het zand hebt. Een Freestyle BMX heeft gladdere banden en een stuur wat helemaal rond gedraaid kan worden. Ook zitten hier foot pads op de assen waar je op kunt staan. met deze modellen kun je de meest ingewikkelde trucks uithalen.

 

Welk merk moet ik kiezen

Om onze uitspraak betaalbaar fietsplezier voor jong en oud waar te kunnen maken hebben we niet slechts enkele merken in ons assortiment maar zijn wij dealer van een groot aantal verschillende fietsmerken. Met dit grote aantal merken kunnen we niet alleen alle soorten fietsen leveren, maar ook in elke prijsklasse. Wij hebben onze merken geselecteerd op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding. We kiezen dus niet standaard voor de meest bekende merken zoals Gazelle, Batavus en Sparta die je in bijna iedere winkel kunt kopen maar waarbij je ook flink voor de merknaam betaalt, maar vaak voor andere merken die dezelfde kwaliteit voor een lagere prijs of meer fiets voor dezelfde prijs leveren. Naast een groot aantal Nederlandse en buitenlandse A-merken voeren we ook een aantal merken met zeer vriendelijk geprijsde fietsen en alles daartussen in. Welk merk het meest geschikt is hangt er van af wat voor type fiets je zoekt maar ook hoe intensief je de fiets gebruikt en hoeveel je uit wilt geven.

Nederlandse A-merken

Wij zijn dealer van meerdere Nederlandse A-merken zoals Bikkel, BSP, Burgers, Pointer en Vyber. Deze fabrikanten maken stads- en tourfietsen en e-bikes van zeer hoge kwaliteit. Service en garantie zijn zeer goed geregeld, waardoor wij onderhoud, reparaties en eventuele garantiegevallen altijd heel snel af kunnen handelen. Omdat wij veel fietsen zelf op voorraad hebben staan zijn er geen of zeer korte levertijden. Wanneer we een model, maat of kleur niet hebben staan, dan hebben we die meestal binnen enkele werkdagen in huis. Alle fietsen van deze merken zijn zeer onderhoudsvriendelijk, gaan zeer lang mee en voldoen aan alle wensen van fietsers in Nederland. Wij garanderen bovendien de beste prijs-kwaliteitverhouding. Naast deze 4 merken zijn we ook dealer van de Nederlandse merken Huka, Van Raam en Lintech. Deze merken hebben echter meer gespecialiseerde fietsen zoals driewielers, tandems en balance fietsen. 

Buitenlandse A-merken

Tweewielercentrum Zwolle is ook dealer van een aantal A-merken uit het buitenland. Niet alle soorten fietsen worden in Nederland gemaakt. We hebben bijvoorbeeld geen fabrikant van hoogwaardige racefietsen en mountainbikes in eigen land. Vooral de sportievere fietsen worden meer in het buitenland gemaakt. Daarom hebben we ook een aantal buitenlandse merken in ons assortiment. Wij kiezen echter alleen voor merken met een importeur in de BeNeLux, bij voorkeur in Nederland, zodat wij ook bij deze merken een goede en snelle service en korte levertijden kunnen garanderen. Mountainbikes, Cross-hybrides en Racefietsen van hoge kwaliteit hebben we onder andere van de merken Superior, Rock Machine en Deed. Hoge kwaliteit e-bikes hebben we onder andere van de merken Superior, Rock Machine en Pfau-Tec. Vouwfietsen van A-merken hebben we van Dahon en Bohlt, en kinderfietsen van het A-merk Bike Fun. Ook deze merken bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Lagere prijs merken

Vooral fietsen in de lagere prijsklasse worden bijna altijd in het buitenland gemaakt. Dit heeft te maken met vaak lagere loonkosten en grotere goedkopere gebouwen omdat in die landen meer ruimte is, waardoor de kostprijs voor het maken van een fiets lager is. Ook voor deze fietsen kiezen wij weer merken met een importeur in Nederland en de beste prijs-kwaliteitverhouding. In de lagere prijsklasse hebben we gekozen voor merken zoals Popal, Vogue en Altec voor stads / tourfietsen en e-bikes, Marlin en Elite voor race en mountainbikes, Volare, SuperSuper, Altec en Popal voor kinderfietsen.

 

Waarom een fiets kopen bij Tweewielercentrum Zwolle

Een nieuwe fiets koop je niet iedere dag. Hij moet aan al je wensen voldoen en binnen je budget vallen. Wij raden daarom altijd aan om een fiets in de winkel te kopen en niet ongezien online te bestellen. Op onze website kun je ons complete assortiment fietsen vinden om je alvast te oriënteren. Wanneer je al precies weet welke fiets, kleur en maat je wilt hebben, dan kun je hem ook gelijk op onze website bestellen. Je kunt vervolgens kiezen of je de fiets in doos of rijklaar thuis wilt laten bezorgen of in onze winkel af wil halen. Kom je de fiets afhalen, dan stellen we hem gelijk helemaal op maat af. Maar beter en veel leuker is het om naar onze winkel toe te komen en de fietsen eerst te bekijken en uit te proberen. Onze deskundige medewerkers kunnen je alles over de fietsen vertellen en de juiste maat adviseren. Zo weet je zeker dat je de juiste fiets koopt. We hebben meer dan 100 fietsen en e-bikes in alle maten rijklaar afgemonteerd in onze winkel staan om te testen en desgewenst direct mee te nemen. Bij Tweewielercentrum Zwolle krijg je altijd waar voor je geld omdat wij ons assortiment samenstellen op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding. We hebben fietsen in alle soorten en prijsklassen, dus iedereen kan bij ons wel een geschikte fiets vinden. En omdat we service hoog in het vaandel hebben staan, kun je ook na aankoop van een fiets altijd bij ons terecht. Voor vragen, advies, onderhoud en reparatie. Om ervoor te zorgen dat je nieuwe fiets goed blijft werken krijg je altijd een gratis eerste servicebeurt bij je fiets. enkele redenen om je fiets bij Tweewielercentrum Zwolle te kopen:

- Enorme keuze in alle soorten, maten en prijzen
- Altijd minimaal 100 fietsen rijklaar in de winkel om te testen en uit voorraad mee te nemen
- Beste prijs-kwaliteitverhouding
- Gratis servicepakket bij aankoop van iedere fiets
- Uitstekende service en garantie, zowel voor, tijdens als na aankoop van de fiets
- Inruil van alle fietsen is mogelijk. We bieden een eerlijke inruilprijs
- Zeer korte levertijden en veel direct uit voorraad mee te nemen
- Altijd de beste prijs
- Bezorgen door heel Nederland mogelijk, ook rijklaar afgemonteerd

 

Contact

U kunt altijd contact met ons opnemen wanneer u vragen heeft. Dit kan telefonisch tijdens openingstijden van de winkel (038-7501608) of per mail ( info@tweewielercentrumzwolle.com )  Ook kun je hier ons contactformulier voor gebruiken.

 

Winkel

We heten u van harte welkom in onze winkel.

Ons adres:

Tweewielercentrum Zwolle

Vechtstraat 26

8021AX Zwolle