Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.
  • 100 dagen bedenktijd
  • Niet goed geld terug
  • Gratis verzending vanaf €100,-

Bakfietsen

Bij Tweewielercentrum Zwolle bieden we een uitgebreid assortiment bakfietsen aan. We hebben bakfietsen voor het vervoeren van 2 tot 4 kinderen, maar ook speciale modellen met een deurtje vooraan voor het vervoer van honden. Zelfs compacte modellen voor vervoer van boodschappen, zogenaamde reclame bakfietsen voor promotie doeleinden en speciale bakfietsen voor het vervoer van een rolstoel maken deel uit van ons assortiment. Daarnaast hebben we de keuze uit bakfietsen met 2 wielen en met 3 wielen. Omdat een bakfiets wat groter en zwaarder is dan een gewone fiets, zijn de meeste modellen uitgevoerd met elektrische ondersteuning, maar alle Nihola bakfietsen leveren we ook zonder elektrische ondersteuning. Wij zijn dealer van meerdere merken zoals Nihola, Soci-bike, Keewee, Cangoo en Vogue zodat we voor iedereen wel een geschikt model voor een passende prijs in het assortiment hebben. We hebben zelfs ombouwsets van AddBike om van je gewone fiets een bakfiets te maken.

53 resultaten

Sorteer op:  

Met een bakfiets vervoer je alles

Waarvoor gebruik je een bakfiets

Er zijn veel redenen om een bakfiets te kopen. De meeste mensen kopen een bakfiets om 2 of meer kinderen te vervoeren. Op een normale fiets kan je maximaal 2 kleine kinderen meenemen in een voor- en achterzitje. Bakfietsen zijn geschikt voor 2 tot 4 kinderen. Natuurlijk is het mogelijk om de auto te pakken, maar daar mag je niet overal mee in de stad komen en is duurder en slecht voor het milieu.  Maar een bakfiets is niet alleen voor het vervoer van kinderen. We hebben ook modellen met een deurtje vooraan die speciaal voor het vervoer van 1 of meer honden zijn. Daarnaast hebben we een model voor vervoer van een rolstoel, de Nihola Flex en een compact model met een kleine ronde bak voor vervoer van boodschappen en dergelijke. Voor bedrijven hebben we de Nihola Posterbike. Dit is een model met een hoge ronde en volledig gesloten bak met deurtje. Dit model is uitermate geschikt voor promotiedoeleinden zoals flyeren. Reclame op de bak om goed op te vallen en flyers of uitdeel producten in de bak. Kortom, bakfietsen zijn voor zeer veel doeleinden te gebruiken.

 

Welk model bakfiets is geschikt?

Er zijn veel modellen bakfietsen, elk voor een specifiek gebruik. In eerste instantie bepaal je waar je de bakfiets voor wilt gebruiken. Wil je er kinderen in vervoeren, dan kies je een model met bankjes en een huif. Voor vervoer van een hond, een rolstoel, een volwassen persoon of gewoon de boodschappen kies je een daarbij passend model. Vervolgens bepaal je waar je de bakfiets gebruikt. Voor langere afstanden buitenaf is een 2-wiel model vaak praktisch omdat deze bijna hetzelfde fietst als een normale fiets. Voor gebruik in de stad waar je vaak moet stoppen is een 3-wiel model vaak praktischer omdat je dan gewoon kunt blijven zitten als je stil staat. Bovendien hoef je dan het gewicht van de bakfiets en de inhoud niet zelf in evenwicht te houden als je stil staat. Ook is de bak van een 3-wiel model vaak groter dan van een 2-wiel model. Als laatste bepaal je of je een model met of zonder elektrische ondersteuning wilt. Hierover vertellen we later meer.
Hieronder beschrijven we een aantal verschillende modellen bakfietsen:

 

Bakfietsen voor vervoer van kinderen

Wanneer je kinderen in een bakfiets wilt vervoeren, dan is veiligheid natuurlijk van het grootste belang. Ze moeten stevig op een bankje kunnen zitten en voor de kleinere kinderen is het belangrijk dat er gordels in zitten. De allerkleinsten die nog niet zelfstandig kunnen zitten, plaats je in een baby- of peuterschaal. Het is aan te bevelen een model met huif te kiezen zodat de kinderen ook bij regen of harde wind lekker beschermd zitten. Afhankelijk van het aantal kinderen dat je wilt meenemen en waar je de fiets gebruikt zijn er modellen met 2 wielen en met 3 wielen. De meeste 2-wiel bakfietsen bieden plaats aan 2 of 3 kinderen. De meeste 3-wiel bakfietsen bieden plaats aan 4 kinderen. Houd er wel rekening mee dat bv een maxi-cosi op de bodem van de bak bevestigd moet worden en er dan bij een 2-wiel model geen ruimte overblijft voor andere kinderen. Bij een 3-wiel model passen er meestal nog wel 2 kinderen bij in. De meeste bakfietsen voor kinderen zijn voorzien van elektrische ondersteuning, maar van het merk Nihola hebben we ook 3-wiel modellen zonder elektrische ondersteuning beschikbaar. Nihola bakfietsen wegen slechts de helft van normale houten bakfietsen en fietsen daardoor ook een stuk lichter.

Bakfietsen voor vervoer van honden

Een bakfiets voor het vervoer van 1 of meer honden stelt weer andere eisen. Vooral wanneer je een wat zwaardere hond hebt, dan is het wel makkelijk als je hem er niet steeds in en uit hoeft te tillen. Bakfietsen voor honden hebben dan ook een deurtje vooraan. Zo kan de hond er zelf in en uit lopen. Ook is het handig wanneer je de hond vast kunt zetten in de bak. De Nihola Dog bakfietsen zijn zeer in trek vanwege de enorm hoge kwaliteit en duurzaamheid. Deze bakfietsen worden met de hand gemaakt in Denemarken en zijn voor een groot deel zelf samen te stellen. Deze Dog uitvoering is standaard voorzien van een deurtje, een band waar je de hond aan vast kunt zetten en een opvouwbare drinkbak.

Bakfietsen voor vervoer van een rolstoel

Speciaal voor het vervoer van een rolstoel hebben we de Nihola Flex bakfiets. Deze bakfiets heeft een plateau waar je de rolstoel via een oprijplaat gemakkelijk op kunt duwen. De bakfiets kan op het plateau vergrendeld worden zodat hij stevig vast staat. Deze Nihola Flex bakfiets is de perfecte keuze wanneer je met iemand in een rolstoel op stap wilt zonder de auto te moeten pakken.  Dit model is zowel met als zonder elektrische ondersteuning beschikbaar.

Bakfietsen voor vervoer van een volwassen persoon

Van het merk Nihola hebben we ook een bakfiets die speciaal is ontworpen voor vervoer van een volwassen persoon. Dit is de Nihola Rehab. Dit model heeft een deurtje voor in de bak, wat het instappen makkelijk maakt. De bak is voorbereid voor de montage van bijvoorbeeld een PANDA stoel. Omdat deze stoelen op maat gemaakt worden, zijn deze niet in de bakfiets gemonteerd, maar zijn de montagepunten wel aanwezig. Deze bakfiets is ideaal voor vervoer van een groter kind of volwassenen die niet zelfstandig kan fietsen.

Bakfietsen voor vervoer van goederen

Voor het vervoer van goederen die je niet op een normale fiets mee kunt nemen is een compacte bakfiets zonder bankjes ideaal. De Nihola Low is hier een mooi voorbeeld van. Door de kleine ronde bak is de fiets lekker compact, maar heb je voldoende ruimte om flink wat boodschappen of bijvoorbeeld een groot muziekinstrument te vervoeren. Vanwege het hippe uiterlijk en de compacte uitvoering wordt deze bakfiets ook vaak gekozen als alternatief voor een volwassen driewieler door mensen die alleen een stabiele fiets nodig hebben die niet omvalt.

Bakfietsen voor promotie doeleinden

Voor bedrijven die reclame willen maken is er de Posterbike. Dit is een bakfiets met een hoge ronde ton. De ton is voorzien van een deur en biedt ruimte aan bijvoorbeeld flyers of promotieartikelen. De buitenkant van de ton biedt de mogelijkheid om posters op te bevestigen om de aandacht te trekken. Ook deze bakfietsen hebben we zowel met als zonder ondersteuning beschikbaar.

 

Bakfiets met 2 wielen of 3 wielen?

Er zijn bakfietsen met 2 wielen en met 3 wielen. Beide modellen hebben voor- en nadelen. Welk model je het meest geschikt is, hangt ervan af waar je de bakfiets wilt gebruiken en wat je er in wilt vervoeren. Een bakfiets met 2 wielen voelt meer als een gewone fiets aan, maar is weer lastiger overeind te houden als je stil staat. Bovendien heeft een 2-wiel model minder ruimte in de bak als een 3-wiel model. Modellen met 2 wielen worden vooral veel gekozen door mensen die langere afstanden buiten de stad fietsen. Voor het vervoer van meer dan 3 kinderen kom je automatisch op een 3-wiel model uit. Een model met 3 wielen heeft dus meer ruimte in de bak en is stabieler. Wanneer je stilstaat voor bijvoorbeeld een stoplicht of kruising, blijf je gewoon op het zadel zitten. Je hoeft het gewicht van de bakfiets plus inhoud niet zelf overeind te houden. Vooral in de stad waar je vaak moet stoppen is dat een voordeel.

Voordelen van een bakfiets met 2 wielen

- Dit model voelt meer als een normale fiets aan omdat hij mee helt in de bochten.

- Een bakfiets met 2 wielen is minder breed.

- 2 wielen geven minder weerstand dan 3 wielen en fietst dus iets lichter.

Voordelen van een bakfiets met 3 wielen

- Deze modellen staan stabiel, vooral ideaal als je stil staat.

- Modellen met 3 wielen hebben een grotere bak, dus meer ruimte.

- In een bakfiets met 3 wielen kun je tot wel 4 kinderen vervoeren.

- Door de stabiliteit van de 3 wielen zijn ze gemakkelijker hanteerbaar.

- Je hoeft niet steeds op en af te stappen als je stil staat.

- Er is keuze uit modellen met elektrische ondersteuning en modellen zonder elektrische ondersteuning.

 

Bakfiets met of zonder elektrische ondersteuning

Omdat bakfietsen zwaarder fietsen dan een normale fiets, zijn de meeste modellen van elektrische ondersteuning voorzien. Het hogere gewicht van de bakfiets en het gewicht wat in de bak meegenomen wordt, zorgen ervoor dat een bakfiets wat zwaarder fietst. Vooral wanneer je omhoog fietst, zoals een brug op of tunneltje uit merk je dit goed. Een elektrische ondersteuning zorgt ervoor dat je ook onder zware omstandigheden gemakkelijk fietst. Alle 2-wiel modellen zijn voorzien van deze elektrische ondersteuning door middel van een voorwielmotor of een middenmotor. Nihola maakt alleen 3-wiel bakfietsen en heeft naast modellen met een elektrische ondersteuning ook modellen zonder elektrische ondersteuning. Omdat Nihola bakfietsen minder dan 40 kg wegen, dat is slechts de helft van een standaard bakfiets, fietsen deze bakfietsen een stuk lichter. Dit is de reden dat we hier ook nog modellen zonder elektrische ondersteuning van hebben. Wanneer je veel gewicht in de bakfiets meeneemt zoals bijvoorbeeld meerdere kinderen, dan heeft de elektrische ondersteuning wel weer de voorkeur.

Achterwielmotor

- Dit is de goedkoopste variant van elektrische ondersteuning op een bakfiets.

- Een bakfiets met achterwielmotor kan volledig zonder kracht gefietst worden.

- Een achterwielmotor kan alleen in combinatie met een derailleurversnelling.

- Bij een model met achterwielmotor bepaalt de stand van de ondersteuning de snelheid.

Voorwielmotor

- Een fiets met middenmotor voelt het meest natuurlijk aan.

- Bij een middenmotor bepaalt de stand van de ondersteuning hoeveel kracht je nog moet zetten.

- De snelheid waarmee je fietst bepaal je zelf, dus niet de motor zoals bij een achterwielmotor.

- Een middenmotor is veel krachtiger dan een achterwielmotor.

- Een bakfiets met middenmotor kan ook met naafversnelling uitgevoerd zijn. Minder onderhoud.

- Een middenmotor is wel wat duurder dan een achterwielmotor.

Geen motor

- Een bakfiets zonder elektrische ondersteuning is aanzienlijk goedkoper.

- Onderhoud en reparaties zijn vaak goedkoper dan bij modellen met motor.

- Een bakfiets zonder elektrische ondersteuning fietst zwaarder.

- Er is weinig keuze in bakfietsen zonder elektrische ondersteuning.

- Bakfietsen zonder elektrische ondersteuning zijn moeilijker te verkopen.

 

Welk merk moet ik kiezen?

Tweewielercentrum Zwolle is dealer van meerdere merken bakfietsen. Hierdoor hebben we voor iedereen wel een geschikt model beschikbaar. Maar welk merk moet je nu kiezen? Dat hangt helemaal van je wensen en beschikbare budget af. Nihola bakfietsen zijn de absolute top wat betreft kwaliteit en techniek. Soci.bike bakfietsen zijn ook hip en van hoge kwaliteit. Maar wanneer je wat minder geld wilt besteden dan is een Vogue of Cangoo bakfiets een zeer goede optie. De Keewee bakfiets is enorm luxe uitgevoerd en zit hier qua prijs tussenin.

Nihola

Nihola bakfietsen zijn uniek. Deze bakfietsen zijn van zeer hoge kwaliteit en heel duurzaam. Ze worden geheel met de hand gebouwd in Denemarken. Uniek aan deze bakfietsen zijn het enorm lage gewicht, de stuurtechniek en de gebruikte materialen. Een gemiddelde bakfiets weegt tussen de 80 en 90 kg. Een Nihola bakfiets weegt nog geen 40 kg. Door het lage gewicht fietsen ze dus lichter. Dit lage gewicht komt voor het grootste deel door de materialen die ze gebruiken. De bak is niet van hout of metaal maar van slagvast kunststof. Dit materiaal is oersterk, gaat bijna eindeloos mee en weegt bijna niets. Ook het sturen is uniek. Bij andere 3-wiel bakfietsen stuur je door de hele bak naar links of rechts te duwen. Dit gaat zwaar en je zit in de bochten helemaal scheef op de fiets. Bij een Nihola bakfiets stuur je alleen die wielen, net als bij een auto. Dit stuurt veel lichter en je blijft gewoon recht op de fiets zitten. Door dit stuurmechanisme blijft de bak ook lager bij de grond waardoor de fiets stabieler is. Omdat Nihola bakfietsen op bestelling met de hand gebouwd worden, zijn deze voor een groot deel zelf naar wens samen te stellen.

Voordelen van een Nihola bakfiets

- Zeer laag gewicht, ze wegen nog geen 40 kg.

- Je stuurt alleen de wielen. Dit stuurt lichter en je blijft recht op de fiets zitten.

- Door de duurzame materialen gaat de bakfiets heel lang mee.

- Nihola bakfietsen zijn zeer onderhoudsvriendelijk.

- Als veiligste bakfiets uitgeroepen door de nationale fietsersbond.

- Zeer goede service en garantie.

- De prijs- kwaliteitverhouding is zeer goed.

- Zeer waardevast door de hoge kwaliteit en duurzaamheid.

- Omdat de bak, en daardoor het zwaartepunt erg laag ligt, is hij zeer stabiel.

- Keuze uit middenmotor, achterwielmotor of zonder elektrische ondersteuning.

- De kappen tussen de wielen en de bak voorkomen vingers tussen de spaken.

- Grotendeels naar wens samen te stellen.

Soci.bike

Soci-bike bakfietsen zijn 3-wiel modellen van zeer hoge kwaliteit. Door de gebruikte materialen wegen ze rond de 60 kg waarmee ze qua gewicht tussen Nihola bakfietsen en bakfietsen met houten bak in zitten. De Soci-bike bakfietsen hebben een bankje voor 2 kinderen en een klep aan de voorkant waardoor ze gemakkelijk zelf in en uit kunnen stappen. De elektrische ondersteuning zorgt ervoor dat je altijd gemakkelijk fietst, ook onder zware omstandigheden.

Voordelen van een Soci-Bike bakfiets

- Door het vrij lage gewicht zijn ze gemakkelijk handelbaar.

- De klep voorin de bak maakt in- en uitstappen makkelijk voor de kinderen.

- Met de krachtige ondersteuning van de middenmotor fiets je altijd makkelijk.

- De hoogwaardige materialen zorgen voor comfort en duurzaamheid.

- De wielkappen zorgen voor extra veiligheid.

Keewee Bike

De Keewee bakfiets is een standaard model 3-wiel bakfiets met houten bak, maar dan super compleet en luxe uitgevoerd. Steeds vaker komen er vragen of het vervoer van meerdere kinderen in een bakfiets niet aan meer regels gebonden moet worden. Keewee Bike heeft een bakfiets ontworpen die al vast aan alle mogelijke eisen voldoet. Naast het voorzien van uitstekende hydraulische schijfremmen en een goed zichtbare verlichting zijn ze nog een stukje verder gegaan. Voor nog meer veiligheid zit er een richtingaanwijzer en een claxon op, heeft hij gesloten wielkasten, en is de bak voorzien van binnenverlichting. Voor extra comfort wordt er naast een regenhuif ook een zonnedakje meegeleverd en zit er een laadpunt aan de buitenkant van de bak om de accu nog makkelijker op te laden. De krachtige middenmotor laat je ook onder zware omstandigheden lekker makkelijk fietsen.

Voordelen van een Keewee Bike bakfiets

- Zeer luxe en compleet uitgevoerde bakfiets.

- De prijs- kwaliteitverhouding is uitstekend.

- Met de krachtige middenmotor fiets je altijd makkelijk.

- Keewee heeft veel veiligheidsmaatregelen getroffen voor vervoer van kinderen.

- De grote bak met 2 bankjes en 4 gordels biedt plaats aan 4 kinderen.

- Een bakfiets met heel veel luxe en comfort voor een vrij lage prijs.

Cangoo

Het merk Cangoo maakt bakfietsen van een degelijke kwaliteit voor een lage prijs. Ze zijn ontworpen voor praktisch gebruik in het dagelijkse leven. Bakfietsen van dit merk zijn vrij standaard uitgevoerd, dat wil zeggen met een stalen frame, een houten bak, en geen niet noodzakelijke onderdelen en accessoires. Hierdoor zijn deze bakfietsen zeer betaalbaar. Cangoo heeft modellen met 2 wielen en modellen met 3 wielen. Alle modellen zijn voorzien van elektrische ondersteuning.

Voordelen van een Cangoo bakfiets

- Cangoo bakfietsen zijn relatief goedkoop.

- De prijs- kwaliteitverhouding is uitstekend.

- Keuze uit modellen met 2 wielen en met 3 wielen.

- Ook modellen met een deurtje voor vervoer van honden beschikbaar.

Vogue

Vogue is een merk dat zich heeft gespecialiseerd in goedkope fietsen met elektrische ondersteuning voor dagelijks gebruik. Door productie in grote aantallen en gebruik van betaalbare onderdelen weten ze de prijs lager te houden dan andere merken. Maar omdat ze wel gebruik maken van gangbare onderdelen van bekende fabrikanten kunnen ze wel de beoogde kwaliteit garanderen. Vandaar ook gewoon 2 jaar volledige garantie. De meeste modellen zijn met een middenmotor en met een (goedkopere) achterwielmotor beschikbaar.

Voordelen van een Vogue bakfiets

- Vogue bakfietsen zijn zeer laag geprijsd.

- Uitstekende prijs- kwaliteitverhouding.

- De levertijden zijn vrij kort. (doorgaans 2 a 3 weken)

- Er is keuze uit verschillende modellen.

- Keuze uit modellen met middenmotor en met achterwielmotor.

 

Waarom een bakfiets bij Tweewielercentrum Zwolle kopen?

Bij Tweewielercentrum Zwolle hebben we ons gespecialiseerd in bakfietsen. Bij het kopen van een bakfiets komt wat meer kijken dan bij een gewone fiets. Er zijn veel meer zaken waar je op moet letten om tot de meest geschikte keuze te komen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je hier goed bij adviseren. Daarnaast zijn wij dealer van meerdere merken. Wij zijn niet afhankelijk van de modellen en mogelijkheden van 1 merk, en hebben daardoor voor iedereen wel een geschikte bakfiets in het assortiment. Om de verschillende mogelijkheden te kunnen laten zien en ervaren hebben we altijd meerdere merken en modellen in de winkel klaar staan voor een proefrit. Wij monteren alle bakfietsen in eigen werkplaats af, zodat ze ook echt rijklaar de winkel verlaten. Ook doen we alle onderhoud en reparaties aan bakfietsen. En om lang plezier van je bakfiets te hebben krijg je bij aankoop van een bakfiets bij Tweewielercentrum Zwolle altijd een gratis 1e servicebeurt en 50% korting op de eerste grote beurt.

Voordelen van het kopen van een bakfiets bij Tweewielercentrum Zwolle

- Wij hebben een zeer grote keuze bakfietsen in alle prijsklassen.

- Er staan altijd meerdere modellen klaar in de winkel voor een proefrit.

- Door onze jarenlange ervaring kunnen we je goed adviseren.

- Omdat we dealer van meerdere merken zijn hebben we altijd een geschikt model.

- Tweewielercentrum Zwolle is Nihola dealer voor noord, oost en midden Nederland.

- Ook doen we reparatie en onderhoud van bakfietsen.

- Inruil van fiets of bakfiets is altijd mogelijk.

- Onze levertijden zijn kort.

- Uitstekende service en garantie.

- Altijd de beste prijs voor het hele assortiment.

- Gratis bezorging in heel Nederland mogelijk.

- In onze webshop is ook online bestellen mogelijk.

- Gratis 1e servicebeurt en 50% korting op 1e grote beurt.

 

Contact

Tijdens openingstijden van de winkel zijn wij telefonisch (038-7501608) of per mail ( info@tweewielercentrumzwolle.com ) berijkbaar voor al je vragen. Je kunt hier ook ons contactformulier voor gebruiken.

 

Winkel

Kom voor informatie, een proefrit of aankoop van een fiets naar onze winkel. Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar.

Tweewielercentrum Zwolle

Vechtstraat 26

8021AX Zwolle