Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.
  • 100 dagen bedenktijd
  • Niet goed geld terug
  • Gratis verzending vanaf €100,-

Volwassen Driewielers

Met een Driewieler voor Volwassenen blijft u mobiel.

Wanneer u niet meer op een gewone fiets kunt of durft te fietsen.
Misschien bent u een keer (bijna) gevallen met de fiets en durft u daarom niet meer te fietsen? Of misschien heeft u moeite om uw evenwicht te bewaren? Misschien kunt u niet meer snel genoeg op en afstappen omdat bv uw knieën of heupen niet meer helemaal meewerken? Als u dan toch mobiel en in beweging wilt blijven dan is een driewielfiets de uitkomst.
In tegenstelling tot een scootmobiel blijft u op een driewielfiets bewegen, wat uw gezondheid en conditie ten goede komt.
Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een driewielfiets, en je komt ze dan ook steeds meer tegen in het verkeer.

Wat is nu precies een driewielfiets:
Een driewielfiets is een fiets met 2 wielen voor of achter. Door de drie wielen staat de fiets zeer stabiel en valt hij niet om. Hierdoor hoeft u geen evenwicht meer te bewaren.
Daarnaast hoeft u geen vaart meer te maken om overeind te blijven voordat u op het zadel gaat zitten. U kunt op uw gemak eerst goed op het zadel gaan zitten, en dan pas beginnen met fietsen. Het maakt dus niet uit of u er wat langer over doet om op te stappen. Bovendien hoeft u veel minder vaak op en af te stappen want als u bv voor een stoplicht moet wachten kunt u gewoon blijven zitten.
Driewielers voor volwassenen zijn er in vele verschillende uitvoeringen. Zo zijn er modellen waarop u lekker rechtop zit, modellen waar u ver met de benen naar voren zit, en meer richting een liggende houding gaat, en modellen die daar tussen in zitten. Daarnaast zijn er modellen met en zonder versnellingen, met terugtraprem of handrem, en met gewoon zadel of luxe stoel.
Nagenoeg alle modellen driewielfietsen zijn ook met elektrische trapondersteuning beschikbaar.

Driewielers voor volwassenen, een ware revolutie.
Vaak moet men even slikken voordat men de stap zet om van een gewone fiets naar een driewielfiets over te gaan. Men heeft nog wel eens het idee dat een driewielfiets alleen voor oude mensen of minder valide mensen is. Maar dacht men dit 10 jaar geleden ook niet over de gewone elektrische fiets? Nu 10 jaar later fietst jong en oud op een e-bike en kijkt niemand er meer raar van op. Heden ten dage worden er net zo veel volwassen fietsen verkocht met trapondersteuning als zonder. Zo gaat het met de driewielfiets ook. 10 jaar geleden zag je ze nog bijna niet. De prijzen waren torenhoog, waardoor eigenlijk alleen mensen die door medische noodzaak een subsidie ontvangen voor een driewieler het zich konden veroorloven. Nu zie je ze al steeds vaker en zijn de prijzen sterk gedaald. We hebben al een nieuwe volwassen driewieler vanaf +/- 900 euro. Naarmate er steeds meer driewielfietsen op straat gezien worden, worden ze ook steeds minder als apart gezien. Ook kwa uiterlijk zijn de driewielfietsen sterk veranderd. Tegenwoordig zijn ze er in alle soorten, van sportief tot degelijk, van vrouwelijk tot stoer mannelijk en in alle mogelijke kleuren. We merken dan ook dat we ieder jaar steeds meer driewielfietsen verkopen, en dat men steeds gemakkelijker de stap zet om van een gewone fiets naar een driewieler over te gaan. Laat het idee dat een driewielfiets iets aparts is u niet weerhouden om mobiel en in beweging te blijven.


Verschillende typen Driewielfietsen.

Hieronder beschrijven we enkele van de meest voorkomende varianten van driewielfietsen.
Alle modellen hebben voor en nadelen. Het is zeer persoonlijk welk model voor u het meest geschikt is. Wij kunnen u doormiddel van advies en voorbeelden helpen de juiste keuze te maken.

Traditionele driewielers:                          

De traditionele driewieler heeft 2 wielen achter en 1 wiel voor.
De zithouding op de traditionele driewielfiets is rechtop. De trappers zijn net als bij een gewone fiets bijna recht onder het zadel geplaatst. Het stuur is over het algemeen wat hoger, en de afstand tussen stuur en zadel is niet al te groot. U kunt de zithouding een beetje vergelijken met een omafiets. Het voordeel van deze rechte zithouding is dat u wat hogerop zit en altijd vanzelf recht vooruit kijkt. Ideale eigenschappen in drukker verkeer in bv de stad.  Een nadeel van de traditionele driewielfiets is dat deze fiets wat langer tijd nodig heeft om aan te wennen. Omdat een fiets met 3 wielen niet mee helt in de bochten en niet meekantelt met het lichaam moet het evenwicht hier aan wennen. Dit wennen gaat vanzelf naarmate u meer op de driewieler fietst. Eenmaal gewend fietst u met hetzelfde gemak als voorheen op een gewone fiets.

Driewieler met 2 wielen voor:               
Een driewieler met 2 wielen voor is eigenlijk een traditionele driewieler, alleen nu met 2 wielen voor en 1 wiel achter.
Dit model is geschikt voor mensen die een traditionele driewieler zoeken, maar problemen hebben met het inschatten van de breedte van de fiets, Omdat u de volledige breedte van de fiets voor u ziet kunt u beter inschatten of u ergens langs of tussendoor past. Het nadeel van 2 wielen voor is dat de draaicirkel aanzienlijk groter is en u dus minder scherpe bochten kunt maken. ook voelt dit model net wat minder stabiel aan als een driewieler met 2 wielen achter.

Lage instap driewielers:               
Driewielers met een lage instap zijn zeer geschikt voor mensen die bv de knie moeilijk kunnen buigen, of om een andere reden de voeten niet hoog op kunnen tillen. Een lage instap driewielfiets heeft een iets langer frame. dit zorgt ervoor dat u meer ruimte heeft om uw voet over de onderste framebuis te tillen en dus gemakkelijker op kunt stappen.
Lage instap driewielers zijn er in het traditionele model met de rechte zithouding, maar ook in de zogenaamde comfort modellen waarbie de trapas iets verder naar voren is geplaatst.

Lage zit driewielers:               
Bij een lage zit driewieler is de trapas ver naar voren geplaatst waardoor u meer met de benen naar voren fietst. Deze lage zit driewielers hebben een langer gerekt frame met het voorwiel ook verder naar voren geplaatst. Meestal zijn de wielen ook kleiner. In plaats van de meest gebruikelijke 24inch wielen hebben deze lage zit driewiel fietsen over het algemeen 20inch achterwielen en een 16 of 20inch voorwiel. In plaats van een normaal zadel zit er meestal een stoel met rugleuning op. Omdat deze lage zit driewielers veel lager zijn dan de traditionele driewielers, en hierdoor het zwaartepunt ook veel lager is, zijn ze enorm stabiel. Bovendien geeft de rugleuning van de zitting ook stabiliteit aan het lichaam, waardoor je eigenlijk vanzelf in de juiste houding op de fiets zit. Op dit model driewieler fietst bijna iedereen moeiteloos weg, zelfs zonder oefening.
Een ander voordeel van een lage zit driewieler is dat u minder wind vangt dan op een traditionele driewieler. Hierdoor fietst het lichter en zijn deze fietsen ook zeer geschikt voor lange afstanden fietsen.

Comfort driewielers:                
De zogenaamde comfort driewielers zitten een beetje tussen een traditionele driewieler en een lage zit driewieler in. De trapas is wat verder naar voren geplaatst als bij een traditionele driewieler, maar een stuk minder ver als bij een lage zit driewieler. De hoogte van deze comfort modellen zit er ook tussen in. De zit voelt dus meer aan als die van een gewone fiets, maar toch profiteert u van het lagere zwaartepunt. Ook is de wat verder naar voren geplaatste trapas vaak gemakkelijker voor mensen die last van de heupen hebben. U trapt dan namelijk meer met de benen zelf en er komt minder druk op de heupen. Het zadel is meestal voorzien van een lage rugsteun.

Elektrische driewielers:
Al bovenstaande modellen zijn ook verkrijgbaar met een elektrische trapondersteuning.
Ideaal wanneer u minder kracht in de benen heeft, of gewoon lekker ontspannen wilt fietsen zonder moe te worden. Bij bijna alle modellen zit de motor in het wiel. Bij een driewieler met 2 wielen achter zit de motor in het voorwiel, en bij een driewieler met 2 wielen voor zit de motor in het achterwiel. Er is echter een uitzondering. Dit is de Huka Cortes. De Huka Cortes is een zeer luxe lage zit driewieler. Zeer comfortabel met een luxe stoel, compleet geveerd frame en een perfecte geometrie. Deze Huka Cortes is voorzien van naar keuze een Shimano Steps of Bafang elektrische ondersteuning met middenmotor. Omdat deze middenmotor de trapas aandrijft, daar waar u deze zelf ook aandrijft met de trappers, voelt dit veel natuurlijker aan. Deze Shimano Steps en Bafang trapondersteuning meet ook de druk die u op de trappers zet, en geeft aan de hand daarvan meer of minder ondersteuning. Het voordeel hiervan is dat u elke hoeveelheid ondersteuning op iedere gewenste snelheid kunt genieten. De motor trekt u dus niet naar een hogere snelheid wanneer u de ondersteuning hoger zet. De motor gaat pas sneller wanneer u de trapfrequentie verhoogt, net als op een gewone fiets. Dit systeem maakt het dus mogelijk op iedere snelheid te fietsen, wat niet alleen veiliger is maar ook veel prettiger wanneer u met andere mensen samen fietst.


Laat u goed voorlichten:

Laat u goed voorlichten voordat u tot de aanschaf van een driewielfiets overgaat.
Zoals hierboven al beschreven zijn er zeer veel verschillende modellen. Welke fiets voor u het meest geschikt is hangt van vele zaken af.
Wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze zodat u lang en optimaal plezier van uw fiets heeft.

We hebben altijd diverse modellen rijklaar in onze winkel staan welke u kunt uitproberen.
U kunt dan zelf voelen en ervaren welk model u het prettigst vind. Daarnaast kunnen wij u voorlichten over alle voor en nadelen van alle modellen, en alle mogelijkheden die er zijn. Wanneer u tot aanschaf van een driewieler overgaat, dan stellen wij de fiets helemaal op uw lengte en ideale houding af. Uiteraard monteren we ook gelijk alle eventueel meebestelde accessoires voor u.


Tweewielercentrum Zwolle is dealer van alle vooraanstaande merken op driewieler gebied.
Wij zijn dealer van de 3 Nederlandse merken Huka , Van Raam en Lintech. Deze merken bouwen uw fiets helemaal met de hand op, helemaal naar uw wens samengesteld. Deze merken leveren alleen de allerhoogste kwaliteit.
Daarnaast zijn wij dealer van het Duitse merk Pfau-Tec. Deze fietsen zijn ook van zeer hoge kwaliteit en zijn er in zeer veel verschillende modellen.
Verder zijn wij dealer van diverse o.a. merken zoals Popal en Vogue etc welke driewielers in een lagere prijsklasse maken. ideaal wanneer u geen speciale eisen stelt en de fiets minder intensief gebruikt.

Ook zijn wij delaer van Tworby.
Tworby is een systeem waarmee we van uw eigen tweewieler een stabiele driewieler kunnen maken.
Ideaal wanneer u stabiliteit nodig bent maar nog een goede e-bike heeft.
Kom nu proefrijden.
We hebben een voorbeeld rijklaar staan voor een proefrit.


Huka en Van Raam: Driewielfietsen op maat.

Wij zijn onder andere dealer van Nederlands meest vooraanstaande merken op driewielfiets gebied HUKA , VAN RAAM en LINTECH.
Huka en Van Raam fietsen worden helemaal naar uw wens samen gesteld, en zijn van de allerhoogste kwaliteit.
Alleen de allerbeste materialen worden gebruikt. Daarom krijgt u bij Huka maarliefst 10 jaar garantie op het frame en 2 jaar op alle onderdelen en bij Van Raam 5 jaar op het frame en 2 jaar op de onderdelen.
Huka en Van Raam hebben een aantal verschillende frame modellen. Als eerste bepalen we met u welk model frame voor u het meest geschikt is.
Vervolgens bepaald u in welke kleur u de fiets wilt hebben. Er zijn meerdere standaard kleuren beschikbaar. Zelfs wanneer u een geheel andere kleur wilt, dan is dit mogelijk. Daarna gaan we de fiets samen met u helemaal naar uw wens samen stellen. Zo heeft u bv de keuze uit wel of geen versnelling, wel of geen elektrische trapondersteuning, wel of geen achteruitrij automaat, handremmen of terugtraprem of misschien zelfs een hydraulische schijfrem, etc etc.
Zodra de fiets in basis is samengesteld, gaan we kijken of er nog speciale wensen zijn. In het geval van verschillende beenlengte kan er misschien een kortere crank nodig zijn, of wanneer u met krukken loopt kan er een krukhouder nodigzijn om de krukken veilig op de fiets mee te kunnen nemen. Voor iemand met weinig kracht in de handen is er de mogelijkheid van een rem met armbediening ipv knijprem. Zelfs draaibare zadels zijn mogelijk.
Op het moment dat de fiets helemaal naar uw wens samengesteld is geven wij Huka of Van Raam opdracht de fiets te maken. Dit gebeurd helemaal met de hand in Nederland. De levertijd is rond de 2 a 3 weken bij Huka en tussen de 2 en 6 weken bij Van Raam. Zodra de fiets klaar is word hij bij ons in de winkel bezorgd. Zodra de fiets bij ons binnen is kunt u de fiets uitproberen. Uiteraard stellen we hem eerst helemaal naar uw lengte en wensen af zodat u de fiets goed kunt testen. Zijn er nog veranderingen nodig, dan kan dat. Pas als de fiets helemaal naar wens is gaat u tot aankoop over.
Dat is wat wij noemen: een driewielfiets op maat!
Kom nu proefrijden op een Huka fiets.
We hebben de volgende modellen rijklaar in de winkel staan:

de Huka Cortes.
De meest comfortabele elektrische driewieler en van de hoogste kwaliteit op de markt.
Met Shimano Steps of Bafang Maxdrive middenmotor en krachtsensor.

de Huka Vasco.
De elektrische driewieler met middenmotor van Huka met een fietshouding gelijk aan een normale 2-wieler.
Uitgevoerd met een aluminium frame, een zeer krachtige middenmotor en hydraulische schijfremmen.
Deze driewieler blinkt uit vanwege het stabiele rijgedrag en zijn compacte formaat.
Ideaal voor wie een fiets zoekt die het meest op een 2-wieler lijkt maar wel de stabiliteit van een driewieler heeft.

de Huka City.
Uitgevoerd met Shimano Nexus 8 naafversnellingen en hydraulische schijfremmen.
De City heeft een rechte zithouding, gelijk aan een normale 2-wieler.

de Huka Orthros Duofiets.
Dit is de tandem van Huka waar je naast elkaar zit.
De ideale fiets wanneer 1 van beiden niet zelfstandig meer kan fietsen.
Zeer stabiele driewieler waarop je gezellig naast elkaar zit.
Uitgevoerd met een krachtige elektrische ondersteuning en hydraulische schijfremmen.

 


Pfau-Tec: Duitse degelijkheid:

Wij zijn ook dealer van het Duitse merk Pfau-Tec.
Pfau-Tec is een bedrijf helemaal gespecialiseerd in aangepaste fietsen. Pfau-Tec fietsen worden, anders als de Huka fietsen, net als gewone fietsen seriematig gemaakt. Het is dan ook niet mogelijk om deze fietsen net als Huka fietsen helemaal van tot top teen zelf samen te stellen. Wel zijn bij de meeste modellen opties verkrijgbaar zoals bv een achteruitrij automaat of bij een elektrische uitvoering bv een zwaardere accu. Het merk Pfau-Tec heeft een grote keuze aan modellen en uitvoeringen. Allemaal van hoge kwaliteit. Zowel met als zonder trapondersteuning. Alle Pfau-Tec fietsen zijn voorzien van een differentieel waardoor ze extra stabiel aanvoelen en een goede grip verzekerd is omdat beide wielen aangedraven worden.
Omdat Pfau-Tec driewielers seriematig gemaakt worden is de prijs ondanks de zeer goede kwaliteit een stuk lager als de handgebouwde Huka driewielers.
Wij scharen de Pfau-Tec driewielers dan ook onder de hogere middenklassers met een perfecte prijs-kwaliteit verhouding.
Kom nu proefrijden op een Pfau-Tec driewieler. We hebben verschillende modellen voor u klaar staan in de winkel.
o.a. de volgende modellen hebben we klaar staan voor een proefrit:
Scoobo
Scoobo Comfort
Scoobo Plus
Combo Bosch
Torino
Comfort
Comfort Pendix
Ally
Classic
Proven


Budget Driewielers:

Ook in de lagere prijsklasse hebben we een mooi assortiment driewielers met en zonder elektrische trapondersteuning.
Zo zijn we o.a. dealer van de merken Popal, Vogue en TZbikes. Deze merken hebben elk een beperkt aantal modellen, en ieder model in slechts enkele uitvoeringen en kleuren. Elke fiets word standaard geleverd, en opties zijn er niet voorhanden. Hierdoor kan ieder model in zeer grote aantallen geproduceert worden waardoor de productiekosten veel lager zijn. Daarnaast worden deze fietsen wat éénvoudiger uitgevoerd. Zo zit er bv geen duur differentieel op, maar is er gekozen voor de goedkopere oplossing van 1 wiel aandrijven en 1 wiel vrij mee laten draaien. Door deze manier van werken kunnen ze modellen aanbieden voor zeer lage prijzen.
Omdat wij zeer grote aantallen van deze fietsen verkopen, kunnen wij grote aantallen tegelijk inkopen wat weer voordelig is, en kunnen we de marge laag houden waardoor wij deze fietsen voor extreem lage prijzen aan kunnen bieden. Zo hebben we al een driewielfiets vanaf 1099 euro, en een elektrische driewielfiets vanaf 1599 euro.

En ondanks deze extreem lage prijzen hanteren we ook bij deze fietsen onze vertrouwde service.

Kom nu proefrijden. We hebben de volgende budget modellen klaarstaan voor een proefrit:
Popal e-bike DeLuxe
TZbikes N3 ultra lage instap


Voorlichting en Proefrijden op een driewieler:

Het fietsen op een driewiel fiets heeft wel enige oefening nodig.
Een driewieler ziet er uit alsof je er zo op weg fietst. Maar dat valt tegen.
Een driewieler met 2 wielen naast elkaar kantelt niet met het lichaam mee zoals een gewone fiets. Op een gewone fiets corrigeert uw evenwicht automatisch alle oneffenheden zoals een schuin aflopende straat, en kantelt de fiets met uw lichaam mee. Dit moet uw evenwicht op een driewieler weer afwennen. Het is niet moeilijk om op een driewielfiets te fietsen, iedereen kan het, maar het vergt wat tijd. Met iedere kilometer die u er op gefietst heeft gaat het vanzelf beter.

 

Iedere maandag kunt u bij ons proefrijden op een driewielfiets.
Op maandag is de winkel voor de verkoop gesloten, daarom werken we dan op afspraak.
Zo kunnen we alle tijd voor u nemen om u onder het genot van een kopje koffie goed voor te lichten en te begeleiden bij het proefrijden.

Dus wanneer u geinteresseerd bent in de aanschaf van een driewielfiets, neem dan gerust contact met ons op om een afspraak te maken.

Uiteraard kunt u ook gewoon tijdens openingstijden van de winkel langs komen.
Echter hebben we dan niet de mogelijkheid om u te begeleiden bij een proefrit.
Uit ervaring weten we dat men het als zeer prettig ervaart om goed en rustig geinformeerd te worden over de mogelijkheden van een driewieler, en om voorafgaande aan het proefrijden wat informatie te ontvangen waar men rekening mee dient te houden. Wij hebben verschillende tips om het wennen aan een driewieler te vergemakkelijken. Ook horen we vaak dat men het erg prettig vind wanneer we het proefrijden begeleiden.
Vandaar dat het onze voorkeur heeft om een bezoek voor een driewieler op afspraak op een maandag in te plannen.

We heten u graag welkom met een kopje koffie.

 


Bezorgen / Transport van uw driewieler.

Een driewieler voor volwassenen is vanwege het formaat wat lastiger te vervoeren als een gewone fiets.
Door de breedte past hij niet op een fietsendrager achter de auto.
De meeste modellen passen wel achter in een bestelbus of combo, maar niet in een gewone luxe auto.
Daarom heeft Tweewielercentrum Zwolle hier speciaal transport voor geregeld.

Wanneer u een volwassen driewieler bij ons aanschaft, dan kunnen wij deze geheel rijklaar afgemonteerd bij u thuisbezorgen.
Dit doen we in nagenoeg alle gevallen, binnen Nederland geheel Gratis.

Ook wanneer u een reparatie of onderhoud aan uw driewieler door ons wilt laten uitvoeren, dan hebben wij de mogelijkheid uw fiets bij u af te laten halen en na reparatie / onderhoud weer bij u terug te bezorgen. Dit doen wij tegen de meest gunstige tarieven (kostprijs van de transporteur).
Informeert u gerust naar de mogelijkheden en prijzen.


Bestel nu uw driewieler en profiteer van korte levertijden en hoge kortingen.

Omdat de meeste driewielers voor een groot deel zelf samen gesteld kunnen worden, worden deze driewielers speciaal op bestelling voor de klant gemaakt.
Hierdoor gelden voor alle driewielers een levertijd varierend per model van 2 tot 8 weken, met uitschieters naar wel 16 weken.
In de zomermaanden loopt de levertijd vaak nog met enkele weken op.
Kom daarom nu al langs om u te orienteren en/of een fiets te bestellen.
Dan heeft u de fiets op tijd in huis om snel te kunnen fietsn.
Om het extra aantrekkelijk te maken nu al vast een driewieler te kopen geven we op een groot deel van ons assortiment driewielers een mooie korting.