Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.
  • 100 dagen bedenktijd
  • Niet goed geld terug
  • Gratis verzending vanaf €100,-

Over ons

Tweewielercentrum Zwolle is al sinds 2008 een vertrouwd adres in Zwolle voor de aanschaf van een fiets of step.

Tweewielercentrum Zwolle heeft als doel voor iedereen een geschikte en vooral betaalbare fiets in het assortiment te hebben. Een goede prijs-kwaliteit verhouding is voor ons belangrijker dan een bepaalde merknaam op de fiets. Een Gazelle, Batavus, Sparta of Cortina fiets is bij iedere winkel verkrijgbaar. Maar daardoor hebben ook bijna alle fietsenwinkels dezelfde fietsen in de winkel staan en betaald u altijd een flink bedrag voor de merknaam. Vaak zijn er echter zeer goede alternatieven voor deze merken. Een betere fiets voor hetzelfde geld, of dezelfde kwaliteit fiets voor een lagere prijs. En dat alleen omdat er een andere merknaam op staat. Wij hebben naast de bekende merken dan ook een zeer grote keuze in fietsen van misschien iets minder bekende merken, maar van een betere kwaliteit of prijs. Denk hierbij aan bv de Nederlandse merken BSP, Bikkel, Vyber, Burgers en Pointer, maar ook de sportievere merken zoals bv Superior, Rock Machine en Deed.

Ons aanbod begint bij kinderen. We hebben een enorm assortiment kinderfietsen in alle maten en soorten. Zelfs in tussenmaten als 14 en 18 en 22 inch hebben we een mooie keuze. De meeste fietsenwinkels willen geen kinderfietsen verkopen. Laat staan deze tussenmaten. Wij willen echter voor iedereen een geschikte fiets hebben. Dus ook voor de aller kleinsten. Ook voor ouderen hebben we een zeer gevarieerd aanbod. Fietsen met een extra lage instap, elektrische fietsen waarbij u met beide voeten plat aan de grond kunt, ja zelfs fietsen met 3 en 4 wielen zowel met als zonder trapondersteuning.  Ook voor mountainbikes, racefietsen, tandems, bakfietsen, vouwfietsen, fietstaxi's, loopfietsen en steps kunt u bij ons terecht. Kortom, wij bieden een overcompleet assortiment voor elke leeftijd en in elke prijsklasse.


De groei van Tweewielercentrum Zwolle

In 2008 zijn we in een oud pand van 240 m2 in de binnenstad van Zwolle begonnen.

Daar werden in eerste instantie hoofdzakelijk gebruikte fietsen aan studenten verkocht.
Onze lage prijzen en goede service deden al snel de ronde, en de vraag werd al snel groter dan het aanbod. Om toch aan alle vraag te kunnen voldoen zijn we op zoek gegaan naar nieuwe fietsen in een lage prijsklasse. Al snel hadden we hier een ruim aanbod in, en begonnen we ook met de verkoop van bakfietsendriewielers voor volwassenen en steps.

In 2011 is de stap gezet naar een showroom van 400 m2 aan de rand van Zwolle.
Hier was een stuk meer ruimte en kon er een groter assortiment getoond worden.
Binnen korte tijd is ons assortiment uitgebreid met een groot aantal merken fietsen en steps. Vanaf dat moment konden we een volwaardig assortiment fietsen en steps in zowel het lage als midden prijssegment aanbieden.

In 2014 weer een stap gezet, nu naar onze huidige winkel aan de Vechtstraat 26 te Zwolle.
Wederom ruim 400 m2 winkeloppervlak, maar nu in een goed bereikbare winkelstaat net buiten het centrum.
Om onze service nog verder te verbeteren is een ruime werkplaats ingericht. Vanaf dat moment verzorgen we ook alle reparaties en onderhoud aan fietsen en steps.
Daarnaast hebben we een zeer compleet assortiment aan onderdelen en accessoires toegevoegd. Voor ons zeer grote assortiment steps voor kinderen en volwassenen hebben we een fraaie afdeling in de winkel ingericht.

In 2017 hebben we de naam veranderd in de huidige naam.
In 2017 is de voorgevel van de winkel aangepast. Dit moment hebben we ook aangegrepen om onze naam te veranderen naar de huidige naam: Tweewielercentrum Zwolle. Deze naam past beter bij de winkel met het assortiment en alle mogelijkheden die we nu kunnen bieden.  In navolging op de nieuwe winkelstijl is in 2018 ook de compleet vernieuwde website www.tweewielercentrumzwolle.com gelanceerd.


Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Dit is iets wat bij ons hoog in het vaandel staat.
Dit doen wij op verschillende manieren.

Personeel:
Binnen ons bedrijf hebben we werkplekken die prima opgevuld worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zijn maar wat blij met de monteurs die in onze werkplaats bijstaan. Gouden handjes, alleen wat moeite met bv contact met klanten. Onze werkplaats is voor hun een ideale plek. Onder begeleiding kunnen ze hier in alle rust hun werk doen zonder gestoord te worden. Hier kunnen ze doen waar ze goed in zijn.
Daarnaast stellen we altijd enkele stageplaatsen beschikbaar voor gemotiveerde scholieren/studenten. Op deze wijze voorzien we deze mensen van een goede leerplek en zorgen er bovendien voor dat ook in de toekomst voldoende geschoold personeel beschikbaar zal zijn binnen de rijwiel branche.

Afval:
De fietsen die bij ons binnen komen vanaf de fabrikant zijn goed verpakt om beschadiging te voorkomen.
Hiervoor wordt o.a. folie en piepschuim gebruikt, en uiteraard een kartonnen doos. Deze verpakkings materialen proberen wij altijd zoveel mogelijk te hergebruiken. Wij verzenden onze paketten niet in fraaie gekleurde milieu onvriendelijke dozen, maar gebruiken daar waar mogelijk dozen waar wij onze leveringen in binnen krijgen.
Helaas zijn natuurlijk niet alle materialen door ons her te gebruiken. In de werkplaats worden bij reparaties onderdelen vervangen welke veelal van ijzer zijn. Om zo milieubewust mogelijk met ons afval om te gaan, sorteren wij ijzer, plastic, karton en overig afval en laten dit gescheiden afhalen.

Transport:
Voor het bezorgen van onze bestellingen werken we samen met verschillende partijen. 
Onze doelstelling is om altijd zo snel mogelijk te bezorgen, maar wel zoveel mogelijk gecombineerd. Hiermee bedoelen we dat er niet meerdere keren op een dag een auto voor komt rijden om fietsen of pakjes af te halen, maar dat alles zoveel mogelijk 1x per dag tegelijk afgehaald wordt. Bezorgingen in de buurt worden dan ook direct bezorgd, en niet eerst naar een sorteercentrum gereden om vandaar weer met een 2e auto bezorgd te worden. Dit bespaart weer een rit. Bestellingen in doos proberen we zoveel mogelijk rechtstreeks te laten bezorgen.


Waarom naar Tweewielercentrum Zwolle komen

Er zijn zeer veel redenen om naar Tweewielercentrum Zwolle te komen. Voor de aanschaf van een fiets, bakfiets, driewieler, step of alle aanverwante onderdelen en accessoires. Maar ook voor snelle en betaalbare reparaties en onderhoud aan je rijwiel. Bij ons kan dit online in onze webshop, maar we raden altijd aan om naar onze winkel te komen. Hier kunnen we je het best informeren en adviseren, en is een proefrit mogelijk.

Service

Service staat bij ons hoog in het vaandel. Niet alleen voor of tijdens de aankoop van een fiets of step, maar ook na die tijd. Het is ons streven voor iedereen de meest geschikte fiets of step te selecteren, deze op de best mogelijke manier uit te leveren, en ervoor te zorgen dat deze zo lang mogelijk met plezier gebruikt kan worden. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk van je nieuwe of gerepareerde fiets gebruik maken. Wij hanteren daarom altijd korte levertijden en voeren reparaties en onderhoud snel uit. Zijn er achteraf vragen, of moet een zadel of stuur toch wat anders afgesteld worden? Ook dan staan we altijd voor je klaar.

Assortiment
Om voor iedereen een geschikte fiets voor een passende prijs aan te kunnen bieden hebben wij ons assortiment niet op basis van merk, maar op basis van de beste prijs-kwaliteit samen gesteld. We hebben niet gekozen voor de standaard merken die in iedere winkel staan, maar gekeken bij welke merken en modellen je waar voor je geld krijgt. Daarom hebben we niet alleen veel verschillende merken in ons assortiment, maar ook veel merken die niet bij iedereen even bekend zijn maar wel dezelfde kwaliteit voor minder geld of meer kwaliteit voor hetzelfde geld bieden. Daarnaast hebben we ook veel producten in het assortiment waar minder vraag naar is, zoals aangepaste fietsen, speciale bakfietsen, zelf samen te stellen driewielers en steps. De meeste winkels willen hier geen ruimte en tijd aan besteden omdat er te weinig vraag naar is. Wij doen dat wel, want ook deze doelgroep willen we kunnen bedienen. We hebben ons zelfs gespecialiseerd in deze productgroepen. We steken dus wat meer tijd en moeite in het samenstellen van ons assortiment en het geven van een goede voorlichting.

Zien, voelen en testen
Om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk om te vergelijken en uitproberen. Daarom hebben we een zeer groot assortiment rijklaar in de winkel staan. Kinderen groeien snel, dus is het belangrijk de maat van de fiets zo optimaal te kiezen. Dit kan alleen door te passen. We hebben dan ook van alle maten kinderfietsen modellen in de winkel staan. Vooral volwassen driewielers en steps zijn er in veel verschillende soorten die allemaal hun specifieke eigenschappen hebben. Een model wat geschikt is voor de één kan een ander wel helemaal niet mee uit de voeten kunnen. Hier is het dan ook helemaal belangrijk om uit te proberen. Daarom hebben wij ook zo'n groot assortiment steps (minimaal 80) en volwassen driewielers (minimaal 10) rijklaar in de winkel staan waar ook op proefgereden kan worden. Dit is uniek in Nederland.

Website
Het is prettig om voorafgaande aan het kopen van een fiets of step alvast wat informatie in te winnen. Daarom hebben we (bijna) ons complete assortiment fietsen, bakfietsen, driewielers en steps op onze website staan. Ook een deel van ons assortiment onderdelen en accessoires is hier te zien. Desgewenst je hier ook online bestellen en kiezen voor afhalen of thuisbezorgen. Op onze website verschaffen we ook zeer veel informatie. Je vind hier uitleg over verschillende modellen driewielers en tips voor het reiden hierop. Ook hebben we uitgebreide informatie over steppen en waarom dit zo gezond is. Verder vind je hier allerlij informatie over onze verschillende merken, over het aanschaffen van een fiets via de werkgever, over PGB en WMO en vele andere zaken.

Goed en deskundig advies
In onze winkel nemen we de tijd voor je. Onze deskundige medewerkers kunnen je goed adviseren over alle mogelijkheden en waar je op moet letten bij het kiezen van een juist model. Ook voor de meer specialitische producten zoals bakfietsen, driewielers en steps. Is de keuze gemaakt? Wanneer de fiets of step in de winkel staat kan deze direct meegenomen worden. Uiteraard stellen we hem helemaal voor u op maat af. Moet de fiets of step besteld worden, dan zijn onze levertijden over het algemeen slechts 1 tot 5 werkdagen. 

Beste prijs-kwaliteit
Wij hebben ons assortiment samengesteld op basis van de beste prijs-kwaliteit verhouding. We hebben dan ook vaak andere merken in het assortiment dan de gemiddelde fietsenwinkel. Hierdoor betaal je voor het zelfde type en kwaliteit fiets bij ons minder, of krijg je juist meer fiets en kwaliteit voor hetzelfde geld dan bij andere winkels. Wij hanteren altijd de laagst mogelijke prijzen, maar bieden daarnaast wel de best mogelijke service.

Gratis servicebeurten
Wanneer je een fiets of step rijklaar bij Tweewielercentrum Zwolle aanschaft dan krijg je altijd de eerste servicebeurt gratis. Op de eerste grote beurt binnen 1 jaar na aankoop ontvang je 50% korting. Zo voorkom je problemen en fiets je altijd onbezorgd. Ook na de garantie van de fiets of step blijft onze service van toepassing. Onderhoud en reparaties buiten de garantie voeren we snel en voor zeer lage prijzen uit. De meeste reparaties en onderhoudsbeurten worden binnen 1 a 2 werkdagen uitgevoerd.

Aanvullende mogelijkheden
Om het allemaal nog gemakkelijker te maken bieden wij ook de mogelijkheid van thuisbezorgen van de fiets, is het mogelijk om fietsen of steps in te ruilen, en bemiddelen we zelfs in de verkoop van een fiets of step voor onze klanten. Wij verzorgen ook de ombouw van een normale fiets naar elektrische fiets en de ombouw van een tweewieler naar een driewieler. Voor veel fietsen, driewielers en bakfietsen is ook maatwerk mogelijk.

Betalen
Betalen doe je bij ons uiteraard veilig. Dit kan contant, met Pin (ook contactloos of met smartphone), met creditcard en per bank. Online bestellingen kunnen met iDeal, Paypal, creditcard en per bank betaald worden.