Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.
  • 100 dagen bedenktijd
  • Niet goed geld terug
  • Gratis verzending vanaf €100,-

Over ons

Tweewielercentrum Zwolle is al sinds 2008 een vertrouwd adres in Zwolle voor de aanschaf van een fiets.

Tweewielercentrum Zwolle heeft als doel voor iedereen een geschikte en vooral betaalbare fiets in het assortiment te hebben. Een goede prijs-kwaliteit verhouding is voor ons belangrijker als een bepaalde merknaam op de fiets. Een Gazelle of Batavus fiets is bij iedere winkel verkrijgbaar. Maar daardoor hebben ook bijna alle fietsenwinkels dezelfde fietsen in de winkel staan en betaald u altijd een flink bedrag voor de merknaam. Vaak zijn er echter zeer goede alternatieven voor deze merken. Een betere fiets voor hetzelfde geld, of dezelfde kwaliteit fiets voor een lagere prijs. En dat alleen omdat er een andere merknaam op staat. Wij hebben naast bekende merken dan ook een zeer grote keuze in fietsen van in Nederland wat minder bekende merken, maar van een betere kwaliteit of prijs.

Ons aanbod begint bij kinderen. We hebben een enorm assortiment kinderfietsen in alle maten en soorten. Zelfs in tussenmaten als 14 en 18 en 22 inch hebben we een mooie keuze. De meeste fietsenwinkels willen geen kinderfietsen verkopen. Laat staan deze tussenmaten. wij willen echter voor iedereen een geschikte fiets hebben. Dus ook voor de aller kleinsten. Ook voor ouderen hebben we een zeer gevarieerd aanbod. Fietsen met een extra lage instap, elektrische fietsen waarbij u met beide voeten plat aan de grond kunt, ja zelfs fietsen met 3 en 4 wielen zowel met als zonder trapondersteuning.  Ook voor mountainbikes, racefietsen, tandems, bakfietsen, fietstaxi's, loopfietsen en steps kunt u bij ons terecht. Kortom, wij bieden een overcompleet assortiment voor elke leeftijd en in elke prijsklasse.


In 2008 zijn we in een oud pand van 240 m2 in de binnenstad van Zwolle begonnen.
Daar werden in eerste instantie hoofdzakelijk gebruikte fietsen aan studenten verkocht.
Onze lage prijzen en goede service deden al snel de ronde, en de vraag werd al snel groter als het aanbod. Om toch aan alle vraag te kunnen voldoen zijn we op zoek gegaan naar nieuwe fietsen in een lage prijsklasse. Al snel hadden we hier een ruim aanbod in, en begonnen we ook met de verkoop van driewielers voor volwassenen en steps.

In 2011 is de stap gezet naar een showroom van 400 m2 aan de rand van Zwolle.
Hier was een stuk meer ruimte en kon er een groter assortiment getoond worden.
Binnen korte tijd is ons assortiment uitgebreid met een groot aantal merken fietsen en steps. Vanaf dat moment konden we een volwaardig assortiment fietsen en steps in zowel het lage als midden prijssegment aanbieden.

In 2014 weer een stap gezet, nu naar onze huidige winkel aan de Vechtstraat 26 te Zwolle.
Wederom ruim 400 m2 winkeloppervlak, maar nu in een drukke winkelstaat net buiten het centrum.
Om onze service nog verder te verbeteren is een ruime werkplaats ingericht. Vanaf dat moment verzorgen we ook alle reparaties en onderhoud aan fietsen en steps.
Daarnaast hebben we een zeer compleet assortiment aan onderdelen en accessoires toegevoegd. Voor ons zeer grote assortiment steps voor kinderen en volwassenen hebben we een fraaie afdeling in de winkel ingericht.

In 2017 hebben we de naam veranderd in de huidige naam.
In 2017 is de voorgevel van de winkel aangepast. Dit moment hebben we ook aangegrepen om onze naam te veranderen naar de huidige naam: Tweewielercentrum Zwolle. Deze naam past beter bij de winkel met het assortiment en alle mogelijkheden die we nu kunnen bieden.  In navolging op de nieuwe winkelstijl is in 2018 ook de compleet vernieuwde website www.tweewielercentrumzwolle.com gelanceerd.


Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Dit is iets wat bij ons hoog in het vaandel staat.
Dit doen wij op verschillende manieren.

Personeel:
Binnen ons bedrijf hebben we werkplekken die prima opgevuld worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zijn maar wat blij met de monteurs die in onze werkplaats bijstaan. Gouden handjes, alleen wat moeite met bv contact met klanten. Onze werkplaats is voor hun een ideale plek. Onder begeleiding kunnen ze hier in alle rust hun werk doen zonder gestoord te worden. Hier kunnen ze doen waar ze goed in zijn.
Daarnaast stellen we altijd enkele stageplaatsen beschikbaar voor gemotiveerde scholieren/studenten. Op deze wijze voorzien we deze mensen van een goede leerplek en zorgen er bovendien voor dat ook in de toekomst voldoende geschoold personeel beschikbaar zal zijn binnen de rijwiel branche.

Afval:
De fietsen die bij ons binnen komen vanaf de fabrikant zijn goed verpakt om beschadiging te voorkomen.
Hiervoor wordt o.a. folie en piepschuim gebruikt, en uiteraard een kartonnen doos. Deze verpakkings materialen proberen wij altijd zoveel mogelijk te hergebruiken. Wij verzenden onze paketten niet in fraaie gekleurde milieu onvriendelijke dozen, maar gebruiken daar waar mogelijk dozen waar wij onze leveringen in binnen krijgen.
Helaas zijn natuurlijk niet alle materialen door ons her te gebruiken. In de werkplaats worden bij reparaties onderdelen vervangen welke veelal van ijzer zijn. Om zo milieubewust mogelijk met ons afval om te gaan, sorteren wij ijzer, plastic, karton en overig afval en laten dit gescheiden afhalen.

Transport:
Voor het bezorgen van onze bestellingen werken we samen met verschillende partijen. 
Onze doelstelling is om altijd zo snel mogelijk te bezorgen, maar wel zoveel mogelijk gecombineerd. Hiermee bedoelen we dat er niet meerdere keren op een dag een auto voor komt rijden om fietsen of pakjes af te halen, maar dat alles zoveel mogelijk 1x per dag tegelijk afgehaald wordt. Bezorgingen in de buurt worden dan ook direct bezorgd, en niet eerst naar een sorteercentrum gereden om vandaar weer met een 2e auto bezorgd te worden. Dit bespaart weer een rit. Bestellingen in doos proberen we zoveel mogelijk rechtstreeks te laten bezorgen.