Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.
  • 100 dagen bedenktijd
  • Niet goed geld terug
  • Gratis verzending vanaf €100,-

ISM Zadels

Een ISM zadel is een zadel met een achterliggende gedachte. Het ISM zadel heeft een ontwerp wat zorgt voor een betere bloeddoorstroming, geen klachten van weke delen en staat voor optimale gezondheid van de fietser. ISM zadels worden dan ook door veel urologen en gynaecologen aangeraden. Alle ISM zadels zijn zowel voor mannen als vrouwen geschikt.
Tweewielercentrum Zwolle is officieel ISM dealer en we hebben de complete collectie ISM zadels in het online assortiment. Hieronder staan alle modellen en kunt u éénvoudig bestellen.

Op het eerste zicht is een ISM zadel een raar zadel om te zien, vooral wanneer je het zadel mét neus gewend bent. Bij het ISM zadel is de neus verwijderd en zijn er twee kortere neuzen voor teruggekomen, deze twee neuzen geven nog voldoende steun, maar belasten het perinelae gebied niet.
Hiernaast is de anatomie van de heup te zien. Een groot onderdeel van je lichaam waar je met veel liefde mee om hoort te gaan. Bij een regulier zadel wordt er veel druk uitgeoefend tussen de twee zitbotten en de weke delen, ook omdat er maar één drukpunt is zal het gehele lichaam hierdoor ondersteund moeten worden. Dit is vaak een klacht dat ‘zadelpijn’ genoemd wordt, vooral wanneer men afstapt is dit helemaal niet fijn meer. Maar ook tijdens het fietsen kan deze klacht pijnlijk worden.
Bij elk ISM zadel wordt deze druk al verdeeld over twee plekken, de zitbotten, in tegenstelling tot reguliere zadels gaat de druk hier direct over naar de botten en worden er geen zachte/weke delen van het lichaam gebruikt ter ondersteuning.

ISM zadels zijn gevuld met een bepaalde schuim en/of gel waardoor je nooit op de schaal terecht zal komen, zelfs het zachtste zadel (hardheid 60) behoud haar vorm na elke keer afstappen. Zadels van ISM hebben een categorienummer tussen 15 en 60, zadels met een laag cijfer zijn in het hardste en zadels met een hardheid van 60 (ISM PR3.0 of Metro) hebben een zachte vulling.

Zadels van ISM zijn verdeeld in 2 categorieën: performance zadels en comfort zadels. De performance zadels horen bij de actievere houding op de fiets, een actievere houding betekend in dit geval voorovergebogen houdingen (zoals racefietsen, mountainbikes en hybride fietsen). De comfort lijn wordt gebruikt op stadsfietsen, elektrische fietsen of hybride fietsen met een rechte houding.
-Performance zadels, deze lijn bestaat uit een groot aantal zadels. Smalle zadels (PN), lange zadels (PL), korte zadels (PS), recreatieve zadels (PR) en mountainbike zadels (PM)
-Comfort zadels, een zestal aan zadels speciaal voor de stadsfietser. Verschillende vormen, verschillende hardheid en verschillende uitsparingen in het zadel. Deze lijn bestaat uit de Metro (60, Best Seller), ISM Urbaine (40), ISM Berkley (60), ISM Cruise (60), ISM Touring (60) en de ISM Sport (40).

26 resultaten

Sorteer op: