Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.
  • 100 dagen bedenktijd
  • Niet goed geld terug
  • Gratis verzending vanaf €100,-

ISM Zadels

Een ISM zadel is een zadel met een achterliggende gedachte. Het ISM zadel heeft een ontwerp wat zorgt voor een betere bloeddoorstroming, geen klachten van weke delen en staat voor optimale gezondheid van de fietser. ISM zadels worden dan ook door veel urologen en gynaecologen aangeraden. Alle ISM zadels zijn zowel voor mannen als vrouwen geschikt.
Tweewielercentrum Zwolle is officieel ISM dealer en we hebben de complete collectie ISM zadels in het online assortiment. Hieronder staan alle modellen en kunt u éénvoudig bestellen.

26 resultaten

Sorteer op:  

Waarom een ISM zadel

ISM zadels zijn speciaal ontworpen om zadelpijn te voorkomen. Zadelpijn kan door vele oorzaken ontstaan. Meestal is het puur een kwestie van druk door het zadel op de verkeerde plaatsen, namelijk zachte delen. Vaak kiest men dan voor een zachter zadel. Dit is echter geen oplossing, want een zachter zadel drukt verder in wanneer je er op gaat zitten, en dan komt de druk nog meer op verkeerde plaatsen. Een goed zadel geeft alleen druk op de zitbotjes, en niet op zachte delen. Alle ISM zadels zijn zo ontworpen dat er alleen druk op de zitbotjes komt waardoor zadelpijn wordt voorkomen. Zadelpijn kan ook voortkomen door prostaatproblemen, een overgevoelig stuitje, Lichen Sclerosus of een stoma. Ook voor deze vormen van zadelpijn zijn ISM zadels in de meeste gevallen de oplossing.

Vreemde vorm van een ISM zadel

Op het eerste zicht is een ISM zadel een raar zadel om te zien, vooral wanneer je het zadel mét neus gewend bent. Bij het ISM zadel is de neus verwijderd en zijn er twee kortere neuzen voor teruggekomen, deze twee neuzen geven nog voldoende steun, maar belasten het perinelae gebied niet. De heup is een groot onderdeel van je lichaam waar je met veel liefde mee om hoort te gaan. Bij een regulier zadel wordt er veel druk uitgeoefend tussen de twee zitbotten en de weke delen, ook omdat er maar één drukpunt is zal het gehele lichaam hierdoor ondersteund moeten worden. Dit is vaak een klacht dat ‘zadelpijn’ genoemd wordt, vooral wanneer men afstapt is dit helemaal niet fijn meer. Maar ook tijdens het fietsen kan deze klacht pijnlijk worden. Bij elk ISM zadel wordt deze druk al verdeeld over twee plekken, de zitbotten, in tegenstelling tot reguliere zadels gaat de druk hier direct over naar de botten en worden er geen zachte/weke delen van het lichaam gebruikt ter ondersteuning.

De hardheid van een ISM zadel

ISM zadels zijn gevuld met een bepaalde schuim en/of gel waardoor je nooit op de schaal terecht zal komen, zelfs het zachtste zadel (hardheid 60) behoud haar vorm na elke keer afstappen. Zadels van ISM hebben een categorienummer tussen 15 en 60, zadels met een laag cijfer zijn in het hardste en zadels met een hardheid van 60 (ISM PR3.0 of Metro) hebben een zachte vulling.

Verschillende modellen ISM zadels

Zadels van ISM zijn verdeeld in 2 categorieën: performance zadels en comfort zadels. De performance zadels horen bij de actievere houding op de fiets, een actievere houding betekend in dit geval voorovergebogen houdingen (zoals racefietsen, mountainbikes en hybride fietsen). De comfort lijn wordt gebruikt op stadsfietsen, elektrische fietsen of hybride fietsen met een rechte houding.
-Performance zadels, deze lijn bestaat uit een groot aantal zadels. Smalle zadels (PN), lange zadels (PL), korte zadels (PS), recreatieve zadels (PR) en mountainbike zadels (PM)
-Comfort zadels, een zestal aan zadels speciaal voor de stadsfietser. Verschillende vormen, verschillende hardheid en verschillende uitsparingen in het zadel. Deze lijn bestaat uit de Metro (60, Best Seller), ISM Urbaine (40), ISM Berkley (60), ISM Cruise (60), ISM Touring (60) en de ISM Sport (40). We hebben ISM zadels ingedeeld per type:
-  ISM stads/tour zadels
-  ISM race zadel
-  ISM triathlon zadels
-  ISM sport zadels

 

Waarom naar Tweewielercentrum Zwolle voor een ISM zadel

ISM zadels zijn echt anders dan de reguliere zadels. Wij hebben alle ISM modellen voor stadsfietsen en e-bikes en de meest verkochtte ISM sportzadels in de winkel op voorraad en onze deskundige medewerkers kunnen goed adviseren welk model het meest geschikt is voor jou en jouw fiets. Een ISM zadel dient ook iets anders afgesteld te worden dan een normaal zadel. In onze winkel kunnen we het zadel direct goed voor je afstellen. Bestel je een ISM zadel online in onze webshop, lees dan voor het monteren even onze informatiepagina over het afstellen van een ISM zadel.

 

Winkel en Contact

Voor meer informatie kunt je tijdens openingstijden van onze winkel altijd terecht bij 1 van onze medewerkers. We helpen je graag. Woon je niet in de buurt? Neem dan gerust contact met ons op per telefoon, mail of contactformulier.