Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.
  • 100 dagen bedenktijd
  • Niet goed geld terug
  • Gratis verzending vanaf €100,-

Steps

Bij Tweewielercentrum Zwolle hebben we een uitgebreid assortiment aan steps, zowel voor kinderen als volwassenen. Steppen is een gezonde activiteit die spieren door het hele lichaam aanspreekt. Je kunt het zo intensief maken als je zelf wilt. Het grote voordeel van steppen is dat het risico op blessures zeer laag is. In tegenstelling tot hardlopen, waarbij veel mensen last kunnen krijgen van hun gewrichten, zijn de bewegingen bij het steppen vloeiend, waardoor de kans op blessures minimaal is. Dit maakt steppen een geschikte activiteit voor alle leeftijden.

 

309 resultaten

Sorteer op:  

Steppen is gezond voor jong en oud

Waarom steppen?

Steppen is niet alleen leuk, maar ook heel gezond. Je spreekt spieren in het hele lichaam aan en verbrand veel calorieën. Bovendien is er weinig kans op blessures. Omdat steppen met vloeiende bewegingen gaat die je zelf net zo intensief kunt doen als je wilt, worden spieren en gewrichten niet te zwaar belast. In tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen, waarbij je iedere keer met een dreun op de grond komt wat enorm belastend voor knieën en enkels is. Steppen is dan ook een perfect alternatief voor hardlopen wanneer je daarbij last van je gewrichten krijgt. Ook voor fietsers die snel last van zadelpijn hebben kan steppen een goed alternatief zijn. Voor kinderen is steppen een leuke bezigheid waarbij ze lekker buiten zijn. Gewoon een lekker tochtje maken, door de buurt crossen of stunten op de skatebaan. Een step is geschikt voor vele doeleinden:

- lekker sporten in de buitenlucht

- relaxed rondtoeren met een groter bereik al wandelen

- actief met de hond er op uit gaan

- flexibel vervoer in bijvoorbeeld de binnenstad

- gemakkelijk mee te nemen in het openbaar vervoer voor forenzen

- gewoon lekker uitleven in het skatepark

 

Welke step is geschikt?

Er zijn veel soorten steps. Om te beginnen zijn er steps voor kinderen en steps voor volwassenen. Hier hoeven we verder geen uitleg over te geven. Maar er zijn ook veel verschillende soorten steps, allemaal voor een andere manier van gebruik. Voordat je een step gaat kopen is het verstandig eerst te bedenken wat je er mee  wilt gaan doen en waar je hem gaat gebruiken. Dit bepaalt voor een groot deel welk type step geschikt is.

Tour steps

De zogenaamde tour step is het meest verkochte model in Nederland. Dit type step heeft een groot voorwiel en meestal een wat kleiner achterwiel. Het frame is vrij lang zodat je goed uitgestrekt op de step staat. Het stuur is recht wat zorgt voor een goede stabiliteit. Je houding op een tour step is wat voorover gebogen zodat je afzet goed naar achteren gericht is. Tour steps zijn geschikt voor lange afstanden steppen op de verharde weg, maar ook geschikt voor verharde bospaadjes en schelpenpaadjes. Je kunt er dus eigenlijk alle kanten mee op. Tour steps zijn geschikt voor sportief gebruik en om lekker rustig op rond te toeren.

Race steps

Een race step is vergelijkbaar met een tourstep, maar is lichter, heeft smallere banden en je staat verder voorover gebogen. Door deze eigenschappen is dit model sneller als een tour step. Race steps worden meestal gebruikt door wedstrijdrijders en mensen die of hele lange afstanden of met hele hoge snelheid over de verharde weg willen steppen. Dit type step is niet geschikt voor bospaadjes en schelpenpaadjes en daardoor wat minder breed inzetbaar.

Cross steps

Voor off-road gebruik is de cross step de beste keuze. Wij noemen dit altijd de mountainbike onder de steps. Dit type step heeft extra brede banden met een grof profiel en vaak een geveerde voorvork. Hierdoor heb je goede grip op een zachte ondergrond en zakken je banden minder weg in zacht zand of modder. Verder zit er meer ruimte tussen het voetbord en de grond zodat je niet bij ieder obstakel vast komt te zitten. Deze steps worden ook veel gebruikt om lekker met de hond het bos in te gaan. Op een cross step sta je iets rechterop dan op een race en tour step. Hierdoor is je afzet iets meer naar beneden gericht i.p.v. naar achteren, wat zorgt voor meer grip op een losse ondergrond. Dit zijn de perfecte steps voor in ruw terrein of op het strand, maar minder geschikt voor op de verharde weg.

Urban steps

De urban steps zijn net wat compacter als tour steps en hebben wat kleinere wielen. Dit maakt deze steps zeer geschikt voor gebruik in drukke steden met weinig ruimte, maar wat minder geschikt voor langere afstanden. Door de kleinere afmetingen is de step zeer wendbaar. Omdat je wat rechterop staat maak je wat minder snelheid maar heb je wel goed overzicht in het drukke verkeer.

Opvouwbare steps

Wanneer je je step gemakkelijk mee wilt kunnen nemen dan is een vouwstep de uitkomst. Deze zijn er in verschillende soorten. De zeer compact opvouwbare steps met kleine harde wieltjes zoals de Micro Flex en de Micro Sprite zijn ideaal voor forenzen om de afstand van en naar het openbaar vervoer te overbruggen. Deze modellen zijn zeer licht en geschikt voor kleine afstanden. Maar ook tour steps zijn er in opvouwbare varianten. Mibo heeft verschillende tour en urban steps met een opvouwbaar frame. Ze noemen dit de Split uitvoering. Deze Mibo Split steps zijn ideaal voor mensen die graag met de auto ergens naartoe rijden om te gaan steppen maar wat minder ruimte in de auto hebben. Opgevouwen passen deze steps in iedere kofferbak.

Stunt steps

Vooral bij de jeugd zijn stuntsteps zeer in trek. Een stuntstep lijkt wat op een vouwstep, maar is niet opvouwbaar en veel sterker. Stuntsteps hebben kleine harde wieltjes en een laag stuur. Door het lage stuur kun je er zelfs salto's mee maken. Met dit type step kun je je lekker uitleven op de skatebaan.

Bedrijfs steps

Voor bedrijven die een compact vervoersmiddel voor intern gebruik zoeken zijn onze bedrijfs steps een oplossing. Deze steps zijn extra robuust uitgevoerd zodat ze tegen een stootje kunnen. Ook hebben ze speciale banden die geen sporen op de voer achterlaten. Ideaal voor gebruik in ziekenhuizen en instellingen. Er zijn verschillende bedrijfs steps, waaronder modellen met een mand of een laadplateau om gemakkelijk spullen mee te nemen.

Kickboards

Voor kinderen en volwassenen zijn er steps met 2 wielen voor en 1 wiel achter. Deze modellen stuur je door opzij te leunen i.p.v. door het stuur te draaien. Deze steps heten kickboards. Vooral kleine kinderen vinden kickboards vaak geweldig omdat het gemakkelijker is om je evenwicht te bewaren dan op een model met 2 wielen. Kickboards zijn er voor alle leeftijden. De Micro Mini2Go is al geschikt voor een leeftijd van 1,5 jaar. De Micro Mini is geschikt voor de leeftijd van 2 tot 6 jaar en de Micro maxi voor 5 tot 12 jaar.

Elektrische steps

Voor het grootste gemak kies je voor een elektrische step. Deze steps hebben een motortje in het voor of achterwiel. Er zijn modellen zoals de Micro M1 Colibri NL die zijn voorzien van een motion sensor. Hier werkt de motor ondersteunend net als bij een e-bike. je moet wel zelf steppen, maar maakt door de hulp van de motor meer snelheid en afstand per afzet. Deze modellen zijn in Nederland goedgekeurd voor op de openbare weg. Daarnaast zijn er modellen zoals de Bohlt steps met een gashendel. Hier hoef je zelf niet meer te steppen. Deze modellen zijn in Nederland (nog) niet toegestaan op de openbare weg. Ze zijn wel ideaal voor bedrijven met een groot eigen terrein.


 

Welk merk step moet ik kiezen?

Tweewielercentrum Zwolle is dealer van alle vooraanstaande merken steps. Hierdoor hebben we voor iedereen wel een geschikte step in het assortiment. Alle merken hebben hun eigen voor- en nadelen. Nadat je besloten hebt welk type step het meest geschikt is, komt de vraag welk merk de beste step in dit type heeft.

Kickbike

Waarschijnlijk is Kickbike wel het bekendste step merk in Nederland. Dit merk is al ruim 25 jaar in ons land verkrijgbaar. Kickbike maakt steps van een degelijke kwaliteit voor een zeer gunstige prijs. Ze maken tour, race, urban en cross steps. Kickbike heeft alle modellen (behalve de race modellen) standaard al voorzien van spatborden en een standaard. Je kunt dus direct steppen zonder nog accessoires aan te moeten schaffen. Een nadeeltje van dit merk is het korte footboard waardoor je niet van houding kunt wisselen tijdens het steppen.
Voordelen van het merk Kickbike zijn:

- Ze zijn zeer compleet uitgevoerd.

- De levertijden zijn zeer kort, slechts 1 a 2 werkdagen.

- Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

- Uitstekende service en garantie door de fabrikant.

- Er is keuze uit veel modellen en kleuren.

Crussis

Het Tsjechische merk Crussis maakt steps van zeer hoge kwaliteit. Ze hebben zowel tour- als cross modellen.  Daarnaast heb je de keuze uit een basic uitvoering met velgremmen of een luxer uitgevoerde variant met hydraulische schijfremmen. Dit merk levert alle modellen kaal. Dat wil zeggen: step klaar, maar zonder accessoires zoals spatborden en standaard. Deze onderdelen en accessoires zijn allemaal los mee te bestellen zodat je de step net zo compleet kunt samenstellen als je zelf wilt.
Voordelen van het merk Crussis:

- De zeer hoge kwaliteit van de frames en de gebruikte onderdelen.

- Continu doorontwikkelen en verbeteren van alle modellen.

- Door de langere footboards kun je van houding wisselen.

- Je kunt kiezen uit een basic of luxe uitvoering.

- De levertijden zijn zeer kort, doorgaans slechts 1 a 2 werkdagen.

- Er is een ruime keuze kleuren beschikbaar.

- Uitstekende service en garantie door de fabrikant.

- Je betaalt geen onderdelen die je niet wilt omdat alle accessoires optioneel zijn.

Mibo

Het Tsjechische merk Mibo heeft een zeer grote collectie tour, race en urban steps. Dit merk maakt alleen steps van de hoogste kwaliteit. Aan de lange smalle footboards zie je dat ze actief in de wedstrijdsport zijn. Alle kennis en ervaring die ze hier opdoen verwerken ze in alle modellen. Ondanks het feit dat Mibo steps stalen frames hebben, zijn ze door de speciale ontwerpen toch zeer licht. Uniek is het feit dat Mibo de meeste modellen ook in opvouwbare uitvoering heeft.
Enkele voordelen van het merk Mibo zijn:

- Zeer hoge kwaliteit steps.

- Door ruime ervaring in de wedstrijdsport hebben alle modellen een uitgekiend ontwerp.

- De lange footboards maken het wisselen van houding tijdens het steppen mogelijk.

- Zeer korte levertijden van slechts 1 a 2 werkdagen.

- Uitstekende service en garantie door de fabrikant.

- De steps zijn licht maar zeer sterk en ook voor zwaardere personen geschikt.

- Voor alle modellen zijn veel onderdelen en accessoires beschikbaar.

Yedoo

Het merk Yedoo heeft een zeer grote collectie steps voor alle leeftijden. Dit merk heeft een serie kindersteps in oplopende maten. Er is al een Yedoo step voor kinderen vanaf 3 jaar. Deze kindersteps zijn compact en handzaam zodat de kleintjes er veilig op kunnen spelen. Voor volwassenen heeft Yedoo een ruime keuze steps van alle types. Van tour tot race en van urban tot cross, alle soorten zijn vertegenwoordigd. Verder heeft Yedoo modellen voor instappers maar ook voor veeleisende steppers met zowel stalen als aluminium frames.
Voordelen van het merk Yedoo zijn:

- Zeer goede kwaliteit.

- Uitstekende prijs- kwaliteit verhouding.

- Voor alle leeftijden is er een passend model.

- Zeer korte levertijden, slechts 1 a 2 werkdagen.

- Zeer goede service en garantie door de fabrikant.

- Er zijn zeer veel onderdelen en accessoires beschikbaar.

Micro

Het Zwitserse merk Micro maakt compacte vouwsteps, stuntsteps, elektrische steps en kickboards van zeer hoge kwaliteit voor alle leeftijden. Er is al een Micro Mini2Go kickboard voor de leeftijd van 1,5 jaar. Daarnaast zijn er kickboards van 3 tot 6 jaar en van 5 tot 10 jaar. De stuntsteps van Micro zijn geschikt voor leeftijden vanaf 6 jaar tot volwassenen. De vouwsteps zijn lichtgewicht en zeer compact inklapbaar. Deze zijn er voor de leeftijd vanaf 5 jaar tot en met modellen voor volwassenen.
De voordelen van het merk Micro zijn:

- Zeer hoge kwaliteit steps.

- De vouwsteps zijn zeer licht en hebben een zeer goed klapsysteem.

- Modellen voor alle leeftijden, al vanaf 1,5 jaar.

- De Micro Kickboards hebben het unieke leun en stuur systeem.

- Goede prijs- kwaliteit verhouding.

- Korte levertijden van slechts 1 tot 3 werkdagen.

- Alle onderdelen zijn los verkrijgbaar, de step is dus altijd te repareren als er iets kapot of versleten is.

- Micro heeft ook een elektrische step die is goedgekeurd voor de openbare weg.

JD-Bug

De vouwsteps en stuntsteps van JD-Bug hebben een zeer lage prijs. Ze hebben een ruime keuze voor kinderen maar ook modellen voor volwassenen. JD-Bug steps zijn wat eenvoudiger uitgevoerd als Micro steps maar daardoor ook een stuk goedkoper. Ideaal voor diegene die een leuke step voor weinig geld zoekt.
Voordelen van JD-Bug steps:

- Zeer goede prijs- kwaliteit verhouding.

- leuke steps voor een zeer lage prijs.

- Stunt en vouwsteps voor verschillende leeftijden beschikbaar.

- Leuke kleuren en ontwerpen verkrijgbaar.

Bohlt

Het merk Bohlt staat voor e-mobility. Ze maken compact opvouwbare elektrische steps en fietsen. Vooral de elektrische steps van Bohlt zijn zeer in trek omdat ze een zeer goede prijs- kwaliteit verhouding hebben en de service en garantie perfect geregeld zijn. In tegenstelling tot de meeste import elektrische steps zijn de onderdelen voor onze Bohlt steps goed verkrijgbaar. Hierdoor heb je veel langer plezier van je aankoop.
De voordelen van het merk Bohlt:

- Zeer goede prijs- kwaliteit verhouding.

- De levertijden zijn zeer kort. Slechts 1 tot 3 werkdagen.

- Goede service en garantie door de fabrikant.

- Wij kunnen alle onderdelen leveren voor reparaties.

 

Waarom een step bij Tweewielercentrum Zwolle kopen?

Tweewielercentrum Zwolle is al sinds jaar en dag dé specialist op het gebied van stepen. Wij zijn dealer van alle grote merken en dus niet gebonden aan enkele modellen van 1 bepaalde fabrikant. Op onze speciale step afdeling hebben we altijd ruim 80 verschillende steps rijklaar afgemonteerd staan. Bij ons kun je de verschillende modellen  zien en uitproberen om zo tot de beste keuze te komen. Onze deskundige medewerkers kunnen hier goed bij adviseren. Naast de steps zelf hebben we een uitgebreid assortiment aan onderdelen en accessoires in de winkel. Je kunt je step dus gelijk helemaal naar wens compleet maken. Alle steps die rijklaar in de winkel staan zijn direct mee te nemen. Koop je de step liever in doos om zelf af te monteren? Ook dat kan. Binnen Nederland bezorgen we indien gewenst gratis thuis. Ook voor reparatie en onderhoud van je step kun je bij ons terecht. 

Voordelen van het kopen van een step bij Tweewielercentrum Zwolle

- De grootste keuze steps van Nederland onder 1 dak.

- Altijd de scherpst mogelijke prijzen.

- Wij hebben ook alle onderdelen en accessoires beschikbaar.

- Door onze jarenlange ervaring kunnen we je deskundig adviseren.

- Altijd meer dan 80 steps rijklaar in de winkel om uit te proberen.

- Zeer korte levertijden. Veel is direct uit voorraad leverbaar, de rest binnen 2 werkdagen.

- In onze werkplaats verzorgen we ook alle reparaties en onderhoud aan steps.

- Inruil van een fiets of step is mogelijk.

- Ook online bestellen en gratis thuis bezorgen is mogelijk.

- Uitstekende service en garantie.

 

Contact

Tijdens openingstijden van de winkel zijn we telefonisch bereikbaar voor al je vragen over steps op telefoonnummer 038-7501608. Wanneer het erg druk is in de winkel missen we wel eens een telefoontje. Je kan dan altijd je vraag stellen per mail info@tweewielercentrumzwolle.com .  Ook kun je hier ons contactformulier voor gebruiken.

 

Winkel

Je kan in onze winkel met grote step afdeling heel veel steps uitproberen. We hebben altijd rond de 80 modellen rijklaar in de winkel staan.

Tweewielercentrum Zwolle

Vechtstraat 26

8021AX Zwolle
tel. 0387501608
mail: info@tweewielercentrumzwolle.com