Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.
  • 100 dagen bedenktijd
  • Niet goed geld terug
  • Gratis verzending vanaf €100,-

Kickbike steps

Kickbike is één van de bekendste step merken in Nederland.
Met een ruim assortiment steps voor volwassenen is er voor bijna iedereen een geschikte kickbike. De gangbaarste modellen zijn de tour-steps zoals de Sport G4 waar je prima mee op de weg kunt steppen, maar ook nog goed een bos of schelpen paadje kunt nemen. Daarnaast zijn er de zogenaamde Race modellen met zeer smalle banden puur voor op de verharde weg en de zogenaamde off-road modellen die juist zeer geschikt zijn voor op ruw terrein en in het bos. Er is zelfs een Kickbike stads stepje, lekker compact en een mandje aan het stuur, dus perfect om een boodschapje in een drukke winkelstaat mee te doen. Kortom, waar je ook wilt steppen, er is altijd een geschikte Kickbike. Kom naar Tweewielercentrum Zwolle voor informatie of een proefrit op 1 van de vele steps of bestel hier online.

22 resultaten

Sorteer op:  

Kickbike, het merk voor recreatief en sportief steppen

Kickbike is wellicht het bekendste merk op step gebied in Nederland. Kickbike is sinds 1995 de eerste volwassen step voor sportief en recreatief gebruik. Pas veel later kwamen ook andere merken met een aanbod van steps voor volwassenen. De missie van Kickbike is het blijven ontwikkelen van mooie en snelle sportsteppen voor zowel recreatief als wedstrijd gebruik. Functionaliteit, design en goed passend bij je lijf staan voorop bij alle ontwerpen. Niet voor niets dat de meeste verhuurbedrijven van steps voor het merk Kickbike kiezen. Kickbike heeft verschillende modellen steps voor verschillende doeleinden. Compacte modellen voor in drukke straatjes, sportieve modellen voor lekker afstanden steppen, offroad modellen om in ruw terrein zoals het bos te steppen en racemodellen voor de snelheidsduivels op de verharde weg.

 

Steppen op een Kickbike

Steppen is een zeer gezonde sport. Je bent lekker bezig in de buitenlucht en je gebruikt al je spieren in je lichaam. Maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen is steppen absoluut niet blessure gevoelig. Steppen doe je met vloeiende bewegingen zonder je gewrichten overmatig te belasten. Bovendien kun je het net zo intensief doen als je zelf wilt. Je kunt lekker ontspannen rondrijden door rustig af te zetten, maar je kunt ook intensiever steppen door je afzet krachtiger en sneller te doen. Hoe intensiever je stept, hoe hoger je calorieverbranding en hoe meer je spieren ontwikkelen. Omdat je op een step altijd wat voorover staat en daardoor op je armen leunt, train je naast je beenspieren ook arm en buikspieren. Vooral offroad steppen kan zeer intensief zijn. Vooral wanneer je op een zachtere ondergrond zoals in het bos heuveltje op gaat zul je merken dat dit vrij inspannend kan zijn. Dit in combinatie met de gezonde boslucht zorgt voor een extra fit lichaam. Ook voor hondeneigenaren is een kickbike ideaal. Honden vinden niets mooier dan lekker naast een step meerennen in het bos of over de heide. Ze kunnen zich lekker uitleven en de snelheid op een step is perfect voor ze, niet te snel zoals naast een fiets maar wel snel genoeg om lekker moe te worden.

 

Welk model Kickbike moet ik kiezen

Welk model Kickbike step je het best kunt kiezen hangt er vooral vanaf waar je wilt steppen en wat je doel van het steppen is. Wanneer je de step wilt gebruiken als alternatief voor de fiets voor korte stukjes in de stad, dan kies je het best voor een compact model met spatborden. In Nederland wordt steppen echter meestal als sport gedaan, en dan is een model met langer frame en grotere wielen meer geschikt. Wil je voornamelijk op de weg steppen maar ook rustig een bospaadje of schelpenpaadje kunnen nemen, dan is een tourstep een goede keuze. Wil je hoofdzakelijk in het bos, op de heide of op het strand steppen en niet te vaak op de weg, dan kies je beter voor een offroad step. Voor wedstrijden op de weg of wanneer je snel en licht wilt steppen en alleen op de verharde weg blijft, dan zijn de race modellen perfect.

Tour steps

Kickbike Tour steps zijn de meest veelzijdige modellen. Deze modellen zijn perfect voor op de weg, maar je kunt ook nog prima over een verhard bospaadje of schelpenpaadje rijden. Met het grote voorwiel en wat kleinere achterwiel zijn de Kickbike Toursteps goed wendbaar en sta je ver genoeg voorover om een goede afzet naar achteren te maken waardoor je gemakkelijk snelheid maakt. Op een Kickbike tourstep kun je gemakkelijk langere afstanden steppen en ook hogere snelheden zijn geen probleem.

Race steps

Kickbike Race steps zijn ultra licht en hebben zeer smalle race banden. Op deze modellen sta je diep voorover gebogen. Vergelijk het maar met een racefiets. Door het lage gewicht en de smalle banden heb je weinig rolweerstand en maak je makkelijker snelheid. Door de ver voorover gebogen houding heb je minder luchtweerstand en is je afzet nog meer naar achteren gericht, waardoor je nog sneller vooruit gaat. Deze Kickbike race modellen zijn alleen geschikt voor de verharde weg en de perfecte keuze wanneer je aan wedstrijden mee wilt doen of zeer lange afstanden wilt steppen.

Offroad steps

Kickbike Offroad steps zijn modellen die bij uitstek geschikt zijn voor steppen in het bos, strand of ander ruw terrein. Met de brede noppenbanden heb je goede grip en zak je minder weg in een zachte ondergrond. Op een offroad step sta je wat rechter op om meer grip in je afzet te hebben op bijvoorbeeld los zand. Het footboard is wat hoger boven de grond zodat je minder snel vast loopt op bv boomwortels en stenen. Kickbike heeft 4 verschillende modellen offroad steps, de Cross Max HD met geveerde voorvork, de Cross Fix met vaste voorvork, de Cross Max 29 met 2x 29 inch wielen en de Fat Max met extreem brede fatbike wielen.

Urban steps

Kickbike Urban steps zijn modellen die zeer geschikt zijn voor gebruik in de stad. De Kickbike City is afgeleid van de Kickbike Sport, maar dan met kleinere wielen, een korter frame en een smaller stuur. Je staat vrij rechtop. Het mandje voorop is handig om wat spulletjes mee te nemen. De kickbike Cruiser Max is een model met grote wielen en een stuur dat helemaal naar binnen komt. Vergelijkbaar met een cruiser fiets. Door dit stuur sta je ook op deze step heel rechtop. Niet geschikt om snel mee te steppen, maar wel heel ontspannen. Omdat je zo rechtop staat kijk je automatisch ook recht vooruit en kun je dus volop genieten van je omgeving.

 

Waarom een Kickbike bij Tweewielercentrum Zwolle kopen

Tweewielercentrum Zwolle is gespecialiseerd in de verkoop, reparatie en onderhoud van steps. In onze grote step afdeling in de winkel hebben we altijd tussen de 80 en 100 steps rijklaar afgemonteerd staan die ook getest kunnen worden. We hebben alle soorten steps staan, tour steps, race steps, offroad steps, urban steps, maar ook stuntsteps, elektrische steps, kindersteps en kickboards. Naast het merk Kickbike zijn we ook dealer van onder andere de merken Mibo, Crussis, Yedoo, Swifty, Esla, Monark, Bohlt, Xootr, Micro, JD-Bug, Crisp, Gritt, Dominator en Scoot&Ride. Uiteraard hebben we ook alle onderdelen en accessoires voor deze merken. Dus wat voor step je ook zoekt, we hebben altijd een geschikt model in het assortiment. We hebben alle modellen Kickbikes in de winkel staan. Deze kunnen getest worden en ook direct rijklaar meegenomen worden.

Enkele voordelen van een Kickbike bij Tweewielercentrum zwolle kopen zijn

-  We hebben altijd tussen de 80 en 100 steps rijklaar in de winkel staan. Kijk en vergelijk.
-  Als officieel Kickbike dealer leveren we alle modellen, onderdelen en accessoires van dit merk.
-  Wij kunnen de meeste modellen direct rijklaar uit eigen voorraad leveren. Hebben we een model of kleur toevallig niet staan, dan is de levertijd slechts 1 a 2 werkdagen.
-  Inruil van steps en fietsen is altijd mogelijk.
-  We doen ook alle reparaties en onderhoud aan alle merken steps.
-  We hanteren altijd de laagste prijzen en de beste service.
-  We bezorgen door heel Nederland.
-  Ook online bestellen en veilig betalen hoort bij onze service.

 

Contact

Voor informatie kun je tijdens openingstijden altijd in onze winkel terecht. Onze deskundige medewerkers helpen je graag. Aan de hand van alle modellen in onze winkel kunnen we je goed informeren over de verschillen.
Uiteraard kun je tijdens openingstijden ook altijd bellen of buiten openingstijden mailen.