Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.
  • 100 dagen bedenktijd
  • Niet goed geld terug
  • Gratis verzending vanaf €100,-

Huka fietsen

Huka is een Nederlands bedrijf waar ze al 40 jaar aangepaste fietsen van de hoogste kwaliteit maken. Ze maken onderandere verschillende modellen driewielers, tandems, driewieltandems en duofietsen. Op alle Huka fietsen zit maar liefst 10 jaar garantie op het frame en 2 jaar op de onderdelen. Als Huka TOP dealer hebben we bij Tweewielercentrum Zwolle altijd van alle Huka driewielers en duofietsen een voorbeeld rijklaar in de winkel staan om te testen, en verlenen we de beste service. Wij leveren ook maatwerk, dus we kunnen iedere Huka fiets geheel naar wens voor u samenstellen en aanpassen.

 

93 resultaten

Sorteer op:  

Een Huka fiets voor iedereen

Huka fietsen worden op bestelling voor de klant gebouwd. Dit gebeurt helemaal met de hand. Hierdoor is het mogelijk om een Huka fiets voor een groot deel zelf naar wens samen te stellen. Er zijn zeer veel opties en aanpassingen mogelijk. Het assortiment van Huka bestaat uit zeer verschillende modellen met verschillende eigenschappen. Deze verschillende modellen in combinatie met de vele mogelijke aanpassingen zorgen ervoor dat wij voor bijna iedereen wel een geschikte Huka fiets kunnen samenstellen. Ondanks het feit dat de Huka fietsen speciaal op bestelling gebouwd worden, zijn de levertijden zeer kort, meestal slechts 2 weken.

 

De verschillende soorten Huka fietsen

Huka heeft een divers assortiment fietsen. Stabiele fietsen waar je zelfstandig op fietst maar ook verschillende fietsen waar je met zijn tweeën op zit. Daarnaast is er de keuze uit fietsen met of zonder elektrische ondersteuning.

Huka driewielers

Met een driewieler kun je veilig blijven fietsen wanneer een tweewieler niet stabiel genoeg meer is. Hierdoor blijf je langer zelfstandig mobiel. Wanneer het op- en afstappen moeilijk gaat of wanneer het evenwicht niet optimaal meer werkt kan een driewieler een uitkomst zijn. Door de stabiliteit kun je gewoon blijven zitten als je stil staat waardoor je veel minder vaak op en af hoeft te stappen, en val je ook bij lage snelheid niet meer om. Driewielers zijn er in verschillende soorten. Huka heeft modellen met een rechte zithouding en modellen met een lage zit. De rij eigenschappen van deze modellen verschillen enorm. De modellen met een lage zit wennen veel sneller waardoor vooral ouderen vaak voor dit type driewieler kiezen. Modellen met een rechte zit hebben vaak wat meer tijd nodig om te wennen maar lijken wat meer op een normale fiets. Omdat jongere mensen zich sneller aanpassen dan ouderen worden de modellen met rechte zithouding vaak door jongeren gekozen. Op onze informatiepagina Volwassen Driewielers geven we zeer uitgebreide informatie over alle soorten driewielers.

Huka driewieler met lage zit

Driewielers met een lage zit zijn modellen waar de trappers niet onder het zadel maar verder naar voren geplaatst zijn. Deze modellen hebben altijd een zitting met een rugleuning. Omdat je met je benen schuin naar voren zit, wordt het bovenlichaam achterover gekanteld. De rugleuning zorgt ervoor dat je gewoon rechtop blijft zitten en niet plat achterover op de fiets ligt. Omdat je met je rug tegen de rugleuning aangedrukt wordt, geeft deze ook gelijk stabiliteit aan het lichaam waardoor je vanzelf recht op de fiets blijft zitten. Hierdoor hoef je op dit model bijna niet te oefenen en fietst bijna iedereen hier gelijk op weg. Een ander voordeel van een lage zit driewieler is het feit dat de zitting lager bij de grond is. Hierdoor stap je nog makkelijker op en af, en voelt de fiets nog stabieler aan. Huka heeft 1 model met lage zit welke in meerdere varianten beschikbaar is.

- Huka Cortes. De Huka Cortes is de meest comfortabele en makkelijk fietsende driewieler op de markt. Uitgevoerd met een comfortabel geveerd frame, hydraulische schijfremmen en elektrische ondersteuning door middel van een middenmotor. Je kunt kiezen uit een zeer krachtige 80NM Bafang middenmotor en een 60NM Shimano Steps middenmotor. Verder kun je kiezen uit een standaard zitting of een comfort zitting met los verstelbare rugleuning. 

Huka driewielers met een rechte zithouding

Bij driewielers met een rechte zithouding zijn de trappers net als bij een gewone fiets onder het zadel geplaatst. Hierdoor zit je altijd iets voorover en leun je wat op het stuur. Deze zithouding ben je gewend op je tweewieler. Ook het zadel is hetzelfde als van een normale fiets. Een zadel geeft geen stabiliteit aan het lichaam zoals de zitting met rugleuning op een lage zit driewieler doet. Je evenwicht moet dus afleren om recht ten opzichte van de horizon te blijven, om zodoende recht op de fiets te blijven zitten. Dit heeft wat tijd nodig. Huka heeft 2 modellen met een rechte zithouding.

- Huka City.   Dit model heeft een zeer lage instap. De Huka City is er in de maat M voor personen tot 165 cm en in de maat L voor personen vanaf 160 cm. Beide modellen zijn met en zonder elektrische ondersteuning beschikbaar.

- Huka Vasco.   Dit model is uitgevoerd met een licht maar zeer stijf aluminium frame en elektrische ondersteuning door middel van een zeer krachtige middenmotor. De instap is wat minder laag als van de City, maar de fiets voelt wel stabieler aan.

 

Huka Duofiets

De duofiets Huka Orthros is een fiets voor 2 personen waarop je naast elkaar zit. Deze fiets is ideaal wanneer je samen wilt fietsen maar een van beiden niet meer zelfstandig kan fietsen. Omdat je naast elkaar zit, heb je makkelijker contact met elkaar dan op een normale tandem waarop je achter elkaar zit. Een praatje maken onderweg is zoveel gezelliger. Voor deze Huka Orthros zijn er weer zeer veel opties mogelijk. Enkele keuzemogelijkheden zijn wel of geen elektrische ondersteuning, wel of geen schakelbare vrijloop voor de bijrijder, automatische rolgordel en draaibare stoel. Alle specificaties hebben we op onze website vermeld.

 

Huka tandems

Huka heeft verschillende soorten driewielers in het assortiment. Modellen met 2 wielen en modellen met 3 wielen. Beide modellen zijn ook weer beschikbaar in 2 uitvoeringen, namelijk voor 2 volwassenen of voor 1 volwassenen met 1 kind. Alle Huka tandems zijn zowel met als zonder elektrische ondersteuning beschikbaar.

- Huka CoPilot.  De Huka CoPilot is een tandem met 2 wielen. Ideaal aan de Huka CoPilot tandems is het feit dat de bijrijder voorop zit en de bestuurder er achter. Het voordeel hiervan is dat de bestuurder altijd goed zicht op de bijrijder heeft. De CoPilot is er met 26 inch wielen voor 2 volwassenen en met 24 inch wielen voor 1 volwassenen met 1 kind.

- Huka CoPilot 3.   De Huka CoPilot 3 is een tanden met 1 wiel achter en 2 wielen voor. Dit zorgt ervoor dat de fiets zeer stabiel staat en je hem niet zelf in evenwicht hoeft te houden. Deze driewieler tandems zijn ideaal wanneer de bijrijder wat minder mobiel is. De bijrijder kan geholpen worden bij het gaan zitten, want de fiets staat toch stabiel en zal niet omvallen.

 

Waarom een Huka fiets bij Tweewielercentrum Zwolle kopen

Tweewielercentrum Zwolle is officieel Huka Top dealer. Dit wil zeggen dat we van ieder model driewieler en duofiets een voorbeeld rijklaar in de winkel hebben staan om te testen, en we de best mogelijke service bieden. We leveren alle Huka fietsen, onderdelen en accessoires. Ook voor alle onderhoud en reparaties kun je bij ons terecht. Huka fietsen worden geheel met de hand gebouwd. Hierdoor is het mogelijk om een Huka fiets helemaal naar je wensen met de door jou gewenste specificaties te leveren. Ook kunnen de Huka fietsen in veel gevallen aangepast worden wanneer er sprake is van bepaalde lichamelijke beperkingen. Onze ervaren medewerkers kunnen hier goed in adviseren.

Deskundig advies door jaren lange ervaring

Tweewielercentrum Zwolle is de specialist op het gebied van driewielers en aangepaste fietsen. Door onze jarenlange ervaring (ruim 20 jaar) met de verkoop, reparatie en onderhoud van Huka (en andere merken) driewielers en speciale fietsen kennen we alle mogelijkheden en bijzonderheden. Hierdoor kunnen we je niet alleen het beste adviseren, maar ook het best begeleiden bij proefrijden en de beste service verlenen.

Ruime keuze showmodellen

Om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk om te kunnen vergelijken. Wij hebben altijd meer dan 10 verschillende modellen driewielers rijklaar in de winkel staan, waaronder alle modellen van Huka. Aan de hand van deze voorbeelden kunnen we de verschillen uitleggen en een goed advies geven. Van Huka hebben we altijd de volgende modellen rijklaar in de winkel staan:
- Huka Cortes
- Huka Vasco
- Huka City
- Huka Orthros

Proefrijden onder begeleiding

Het is fijn om een fiets eerst uit te kunnen proberen. Vooral bij een driewieler, omdat dit heel anders fietst dan een tweewieler. Bij ons kun je iedere maandag op afspraak proefrijden op 1 of meer driewielers. Dit doen we onder onze deskundige begeleiding, buiten op een rustige plek vlak naast de winkel. We stellen de fiets dan eerst helemaal op maat af en geven tijdens het proeffietsen tips en advies. Nergens in Nederland kan je op zo veel verschillende modellen proefrijden en dus zo'n goede vergelijking maken. Op onze pagina Fietsen op een driewieler leggen we alvast uit waarom een driewieler zo anders fietst en geven we tips om sneller te wennen.

Beste service

Service staat bij Tweewielercentrum Zwolle hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk om vooraf een goed advies te geven zodat je de meest geschikte keuze maakt. Ook na de aankoop van de fiets verlenen we optimale service. Bij aanschaf van een Huka fiets krijg je van ons de eerste servicebeurt en de eerste grote beurt helemaal gratis. Eventuele garantiegevallen handelen we altijd snel af. Ook voor alle reparaties en onderhoud buiten de garantie om kun je bij ons terecht. Dit doen we snel en voor zeer lage tarieven. En natuurlijk zijn we altijd bereikbaar voor vragen of advies, zowel voor als tijdens en na aankoop van een Huka fiets. Wanneer nodig regelen wij ook het transport van je fiets binnen heel Nederland.

Korte levertijden

Als TOP dealer kunnen we altijd zeer snel leveren. Ondanks het feit dat je Huka fiets speciaal voor jou gebouwd wordt, hebben we deze meestal binnen 2 weken in huis. Ook thuisbezorgen van je fiets is mogelijk. In de meeste gevallen lukt dit binnen 3 a 4 werkdagen nadat we de fiets binnen hebben.

Inruil mogelijk

Inruil van alle soorten fietsen is mogelijk bij aankoop van een Huka fiets. Of het nu gaat om inruil van een normale fiets, een e-bike, een driewieler of een tandem, wij geven altijd een eerlijke inruilprijs.