Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.
  • 100 dagen bedenktijd
  • Niet goed geld terug
  • Gratis verzending vanaf €100,-

BSP fietsen

BSP fietsen. Cycle the Dutch way. Tweewielercentrum Zwolle is Premium dealer van het Nederlandse fietsmerk BSP.  Alle BSP fietsen worden in Utrecht ontworpen en gemaakt. BSP fietsen zijn van de hoogste kwaliteit en fietsen uitermate licht en comfortabel. Een BSP fiets heeft een poedercoating lak welke milieuvriendelijk en veel sterker is dan een normale lak, alle schroefjes en moertjes zijn van RVS, en de RVS spaken zijn een slag dikker dan de standaard spaken. Dit zorgt ervoor dat je jarenlang plezier van je BSP fiets zult hebben. Ieder jaar komen de BSP fietsen weer zeer goed uit de verschillende tests.

134 resultaten

Sorteer op:  

Echte fietsen voor echte fietsers door echte fietsers

BSP fietsen zijn fietsen van hoge kwaliteit, speciaal ontworpen door fietsers, voor fietsers in Nederland. Een BSP fiets is gemaakt om dagelijks gebruikt te worden, en is dus robuust, onderhoudsvriendelijk en zeer goed bestand tegen weersinvloeden. Alle frames zijn voorzien van een poedercoating lak die niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook veel sterker is dan een normale lak. Alle schroeven en moeren zijn van RVS en de spaken zijn een slag dikker waardoor de wielen veel sterker zijn. BSP ontwerpt alle fietsen volledig zelf, tot en met de frames aan toe. Hierdoor fietst een BSP fiets lichter en comfortabeler dan fietsen van de meeste andere merken. Ook de assemblage van alle BSP fietsen vindt in Nederland plaats. Iedere BSP fiets is dan ook met veel vakmanschap door een enthousiast team in elkaar gezet.

 

Maatschappelijk verantwoord

Net als Tweewielercentrum Zwolle vindt BSP maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk. Goed omgaan met mens en milieu staat daarbij voorop. BSP en wijzelf hanteren op veel vlakken dezelfde werkwijze. Waarschijnlijk past dit merk daarom zo goed bij ons.

Sociaal verantwoord ondernemen

BSP assembleert alle fietsen bij participatiebedrijven in Nederland. Bij deze participatie bedrijven werken ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vakmensen, maar om uiteenlopende redenen niet in staat om bij reguliere bedrijven te werken. Iedere BSP fiets wordt dan ook vakkundig en met passie in elkaar gezet. Jouw BSP fiets is dus niet alleen een heerlijk fiets, maar met je BSP draag je ook een stukje bij aan de sociale arbeidsmarkt in Nederland, waar voor iedereen plek is.

De Footprint van BSP

BSP stelt het zichzelf als taak om zo min mogelijk belastend voor het milieu te zijn, net als wij dat ook doen. Dit doen ze door zo min mogelijk afval te creëren en zo milieuvriendelijk mogelijke materialen te gebruiken.

Verpakkingsmaterialen

Net als wij doet ook BSP zoveel mogelijk aan hergebruik van materialen. Niet voor de onderdelen van je fiets, die zijn uiteraard splinternieuw. Maar wel voor verpakkingsmaterialen. Voor het verzenden van BSP fietsen en onderdelen naar ons toe hergebruikt BSP indien mogelijk de kartonnen en plastic verpakkingsmaterialen van hun leveranciers. Hiermee beperken we toch de hoeveelheid gebruikt verpakkingsmateriaal.

Materiaalkeuze

Voor het aanbrengen van de kleur op de fiets kun je kiezen uit een natlak of poedercoating. De meeste fietsmerken kiezen voor een natlak, omdat de kleur mogelijkheden eindeloos zijn, het zeer gemakkelijk aan te brengen is, en het de goedkoopste manier van lakken is. Bij BSP gebruiken ze een poedercoating. Dit is wel iets duurder en er zijn minder kleuren mogelijk, maar door het ontbreken van oplosmiddelen is het wel veel milieuvriendelijker. Daarnaast is een poedercoating ook nog eens veel sterker en biedt deze een betere bescherming tegen invloeden van buitenaf dan een natlak.

Transport

BSP probeert zoveel mogelijk onderdelen voor de fietsen uit Europa, en het liefst nog uit Nederland te halen. Zo worden de bagagedragers in Stroe, de kettingkasten in Ulft, en de zadels niet in China maar in Italië gemaakt. Door alles dichter bij huis te houden scheelt dit veel transportkilometers, en dus veel uitstoot van schadelijke stoffen.

 

Soorten BSP fietsen

BSP maakt verschillende soorten fietsen. Een absolute topper is de BSP La Dolce Vita familiefiets. Deze fiets, ook wel moederfiets genoemd, is de perfecte fiets om 1 of 2 kleine kinderen in een voorzitje en/of achterzitje mee te nemen. Voor meer algemeen gebruik heeft BSP een sportieve stads- tourfiets, een robuuste stadsfiets en een retro stadsfiets. Naast deze modellen zonder elektrische ondersteuning is er ook een grote keuze e-bikes. Zo zijn de moederfiets, de retro stadsfiets en de sportieve stads- tourfiets ook met elektrische trapondersteuning beschikbaar. Daarnaast zijn er nog tal van modellen beschikbaar waardoor er voor iedereen wel een geschikte BSP elektrische fiets is.

BSP Moederfietsen

De moederfietsen van BSP zijn uniek. Eigenlijk zijn het familiefietsen want ze zijn zowel voor moeders als vaders bedoeld die 1 of 2 kinderen op de fiets mee willen nemen, maar omdat de meeste mensen het over een moederfiets hebben, doen wij dit ook. De meeste moederfietsen van andere merken zijn erg zwaar, fietsen zwaarder dan een normale fiets, en zien er oudbollig uit. Een BSP moederfiets niet. Omdat BSP de moederfiets van top tot teen zelf ontworpen heeft, onderscheidt deze zich van alle andere moederfietsen. De BSP La Dolce Vita moederfiets is licht, fietst net zo gemakkelijk als een normale fiets, en ziet er zeer modern en hip uit. Hier blijf je gewoon op doorfietsen, ook als de kinderen niet meer mee hoeven. Een BSP moederfiets heeft de volgende voordelen:
- Meer ruimte tussen het stuur en het zadel, waardoor op- en afstappen ook met een voorzitje op de fiets gemakkelijk gaat.
- Een langere extra stevige bagagedrager, waardoor je voldoende ruimte voor een achterzitje hebt, zelfs samen met een smalle fietstas.
- Een wat breder stuur waardoor je niet met je ellebogen tegen het voorzitje aan zit.
- Het stuur is met foam bekleed.
- Een extra brede dubbele poot standaard waardoor de fiets heel stabiel staat terwijl je de kinderen in de zitjes plaatst.
- Een stuurslot waardoor het stuur en de fiets recht blijven staan, ook met een kind in het voorzitje.
- Extra robuuste rollerbrakes waarmee je ook op een zwaarbeladen fiets snel genoeg stil staat.
- Een extra stijf frame waardoor de fiets ook met kinderen voor- en achterop heel stabiel aanvoelt.
- Extra dikke spaken en versterkte velgen waardoor de wielen het extra gewicht goed kunnen dragen.
- Laag gewicht, soepel fietsend en een modern uiterlijk.
- Zeer onderhoudsvriendelijk.

De BSP La Dolce vita is er in 4 varianten. Elke variant is er in 2 framematen en verschillende kleuren.
BSP La Dolce Vita zonder elektrische ondersteuning
BSP La Dolce Vita met Bafang middenmotor
BSP La Dolce Vita met Shimano Steps middenmotor
4  BSP La Dolce Vita intube met middenmotor

BSP E-bikes

De collectie e-bikes van BSP bestaat uit modellen met de accu onder de bagagedrager en modellen met de accu in het frame. Voor de elektrische ondersteuning wordt gebruikgemaakt van de zeer hoogwaardige Bafang en Shimano Steps middenmotoren. Uitzonderingen hierop zijn de BSP Gaev waarbij de accu op de framebuis geplaatst is, en BSP Compano die een achterwielmotor heeft. Een in het frame geplaatste accu ziet er stijlvol uit, maar maakt het rijgedrag van de fiets ook stabieler. Een nadeel is dat dit iets duurder is dan een accu onder de bagagedrager. De Bafang middenmotor is iets krachtiger dan de Shimano Steps middenmotor, en de Bafang accu's hebben een iets grotere capacitiet. De Shimano Steps motoren verbruiken iets minder stroom waardoor het bereik met de iets kleinere accu toch ongeveer gelijk is aan dat van de Bafang motor met iets grotere accu.

- BSP Boozz met Shimano Steps middenmotor
- BSP Brazz met Bafang middenmotor
- BSP Gaev met Shimano Steps middenmotor en accu op het frame
- BSP Hermitage met Shimano Steps middenmotor
- BSP La Dolce Vita met Bafang of Shimano Steps middenmotor
- BSP Musa met Shimano Steps middenmotor en intube accu
- BSP Topaz met Bafang middenmotor en intube accu

BSP stads- tourfietsen

Veel fietsmerken maken alleen nog maar elektrische fietsen. Maar BSP blijft ook fietsen zonder elektrische ondersteuning maken. Niet alleen oerdegelijke stadsfietsen, maar ook wat sportievere tourfietsen geschikt voor lange afstanden, retro stadsfietsen met een super hip uiterlijk, en moederfietsen. Voor alle BSP fietsen geldt hetzelfde: ze fietsen heerlijk licht, ze zijn oerdegelijk en hebben een fraai Hollands design.

- BSP Gaev stadsfiets met retro uiterlijk
- BSP La Dolce Vita zeer stabiele en moderne moederfiets
- BSP O-Seven oerdegelijke stads- tourfiets
- BSP Voyager sportieve tourfiets, ook voor lange afstanden

 

Waarom een BSP fiets kopen bij Tweewielercentrum Zwolle

Wij zijn premium dealer van het merk BSP. Dit wil zeggen dat we zowel de e-bikes als de fietsen zonder elektrische ondersteuning verkopen en in de winkel hebben staan. BSP stelt hoge eisen aan hun dealers om te kunnen garanderen dat iedere BSP fiets op de best mogelijke manier bij de klant komt en onderhouden wordt. Omdat er veel verschil zit in het verkopen en onderhouden van een normale fiets en een e-bike, moeten dealers zich hier apart voor kwalificeren. Bij Tweewielercentrum Zwolle voeren we het complete assortiment van BSP, dus zowel de normale fietsen als de e-bikes. In onze winkel hebben we altijd de meeste modellen rijklaar staan voor een proefrit. Alle fietsen in de winkel kunnen ook direct rijklaar meegenomen worden. Hebben we een kleur of maat niet in de winkel staan, dan kunnen we die bijna altijd binnen een week rijklaar afleveren. Ook alle onderhoud en reparaties van BSP fietsen kunnen we snel en voordelig uitvoeren. Bij ons kun je dus voor alle modellen van BSP terecht, weet je zeker dat de fiets perfect gemonteerd geleverd wordt, kun je de beste service verwachten, en draag je ook je steentje bij aan een beter milieu.

7 voordelen van een BSP fiets bij Tweewielercentrum Zwolle kopen

- We hebben bijna alle BSP modellen met en zonder elektrische ondersteuning rijklaar in de winkel staan.
- Bij ons kun je een BSP fiets eerst uitproberen.
- We hanteren de beste prijzen en geven de beste service, ook na aankoop van een fiets.
- Bij ons ontvang je bij iedere BSP fiets de 1e servicebeurt plus de 1e grote beurt gratis.
- In onze werkplaats voeren we alle reparaties en onderhoud aan BSP fietsen uit. Ook dit doen we snel en voordelig.
- Inruil van alle fietsen mogelijk. We geven altijd een eerlijke inruilprijs.
- Kun je de fiets niet meenemen? We kunnen door heel Nederland thuis bezorgen.