Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.
  • 100 dagen bedenktijd
  • Niet goed geld terug
  • Gratis verzending vanaf €100,-

Pfau-Tec

Pfau-Tec is een Duits bedrijf, gespecialiseerd in het produceren van aangepaste fietsen.
Hoofdzakelijk driewielers voor de volwassenen, maar ook diverse modellen voor de jeugd en ultra lage instap fietsen. Pfau-Tec heeft traditionele driewielers met een rechte zithouding, lage zit modellen met naar voren geplaatste trappers en een zitting met rugleuning, comfort modellen die hier tussenin zitten, driewielers met 2 wielen voor en zelfs vierwielers. Bijna alle modellen van Pfau-Tec zijn ook met elektrische trapondersteuning beschikbaar. Alle fietsen van Pfau-Tec zijn van zeer hoge kwaliteit en onderhoudsvriendelijk. We hebben altijd van alle type Pfau-Tec fietsen meerdere voorbeelden rijklaar in de winkel staan.

36 resultaten

Sorteer op:  

Voor iedereen een geschikte Pfau-Tec fiets

Het Duitse bedrijf Pfau-Tec maakt fietsen van zeer hoge kwaliteit voor iedereen die niet meer op een normale tweewieler kan of durft te fietsen. Er kunnen veel redenen zijn waarom het fietsen op een normale tweewieler niet meer lukt. Er zijn evenzoveel oplossingen om met een aangepaste fiets toch weer veilig en ontspannen te kunnen fietsen. Daarom maakt Pfau-Tec zoveel verschillende type fietsen. De collectie fietsen van dit merk bestaat uit tweewielers met ultra lage instap, driewielers en vierwielers. Alle modellen zijn met en zonder elektrische ondersteuning verkrijgbaar. De driewielers zijn er ook weer in verschillende uitvoeringen. De traditionele modellen met een rechte zithouding en de trappers onder het zadel geplaatst, modellen met een lage zit, de trappers naar voren geplaatst en een zitting met rugleuning en de comfort modellen die daar tussenin zitten. De meeste modellen hebben 2 wielen achter en 1 wiel voor, maar er zijn ook modellen met 2 wielen voor en 1 wiel achter.

 

Welk type Pfau-Tec fiets is geschikt

Om het juiste type fiets te kiezen is het belangrijk om eerst te bepalen wat de moeilijkheden zijn van het fietsen op een normale tweewieler. Onze deskundige medewerkers kunnen daar goed bij helpen. Als je alleen moeite hebt met over het frame heen stappen omdat je knie niet soepel of ver genoeg buigt, maar geen moeite hebt met het fietsen op zich, dan kan een tweewieler met ultra lage instap de oplossing zijn. Eigenlijk een normale fiets, alleen met een heel lage instap frame en iets kleinere wielen zodat je je voet nog maar een klein stukje op hoeft te tillen om over het frame te stappen. Maar als het opstappen zelf heel moeilijk gaat, of wanneer je moeite hebt met het evenwicht bewaren tijdens het op- en afstappen of tijdens het fietsen, dan is een driewieler een oplossing. Voel je je zelfs op een driewieler nog niet zeker? Dan is een vierwieler een optie. Dit zijn de meest stabiele fietsen die er zijn, en iedereen fietst hier gelijk makkelijk op weg. Voor zowel de driewielers als de vierwielers zijn er allerlei accessoires en hulpmiddelen beschikbaar om de fiets helemaal geschikt voor jouw te maken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld speciale voetenbakjes, krukhouders, armsteunen of gordels.

 

Pfau-Tec tweewielers met ultra lage instap

De tweewielers met ultra lage instap zijn fietsen met 26 inch wielen in plaats van 28 inch wielen waardoor het frame al iets lager bij de grond komt. Daarnaast heeft het speciale frame een zeer lage en wat bredere instap. Hierdoor hoef je je voeten maar weinig op te tillen om over het frame te stappen. Deze fietsen zijn de oplossing voor iedereen die niet goed over een normaal frame kan stappen, maar geen problemen heeft met het evenwicht bewaren tijdens het op- en afstappen en het fietsen zelf. De oplossing voor mensen met een beperkte kniebuiging. Indien nodig kunnen we deze fietsen ook van een excentrische crank links en/of excentrische crank rechts voorzien zodat ook tijdens het fietsen de knie minder ver gebogen hoeft te worden. De Pfau-Tec ultra lage instap fiets met 2 wielen is er zowel met als zonder elektrische ondersteuning.
- Pfau-Tec S1   zonder elektrische ondersteuning
- Pfau-Tec S3   met elektrische ondersteuning

 

Pfau-Tec driewielers

De driewielers van Pfau-Tec zijn zeer stabiele fietsen van de hoogste kwaliteit. Een driewieler staat stabiel en valt niet om. Dit is ideaal wanneer je moeite hebt met het op- en afstappen, moeite hebt met het overeind houden van de fiets als je stil staat, of moeite hebt met het bewaren van het evenwicht tijdens het op- en afstappen of tijdens het fietsen. Omdat de fiets stabiel op de weg staat, hoef je veel minder vaak op- en af te stappen. Voor het stoplicht of een kruising kun je gewoon blijven zitten. Tijdens het op- en afstappen hoef je de fiets niet zelf overeind te houden, sterker nog, je kunt jezelf nu vasthouden aan de fiets. En tijdens het fietsen zelf hoef je je ook geen zorgen te maken dat je omvalt. Pfau-Tec driewielers zijn er in veel verschillende soorten. De traditionele modellen met een rechte zithouding en de trappers onder het zadel geplaatst hebben dezelfde zithouding als een normale fiets, bij de comfort driewielers zijn de trappers een klein stukje naar voren geplaatst waardoor je niet meer op je armen leunt en dus voor een meer ontspannen zithouding zorgt, bij de lage zit driewielers zijn de trappers nog verder naar voren geplaatst waardoor je lager bij de grond zit, en deze modellen hebben een zitting met een rugleuning. De meeste driewielers hebben 2 wielen achter en 1 wiel voor, maar er zijn ook modellen met 2 wielen voor en 1 wiel achter. Elk type driewieler heeft zijn eigen voor- en nadelen.

 

Pfau-Tec rechte zit driewielers

De Pfau-Tec driewielers met rechte zit zijn de meest traditionele driewielers. Deze modellen hebben de trappers onder het zadel geplaatst en een normaal zadel, net als bij een gewone fiets. De zithouding van deze modellen lijkt dan ook het meest op een gewone fiets. Je zit iets naar voren en leunt wat op het stuur. Enkele voorbeelden van Pfau-Tec rechte zit driewielers zonder elektrische ondersteuning zijn:
- Pfau-Tec Proven
- Pfau-Tec Classic
- Pfau-Tec Ally
- Pfau-Tec Elegance
- Pfau-Tec Special

Enkele voorbeelden van Pfau-Tec rechte zit driewielers met elektrische ondersteuning zijn:
- Pfau-Tec Napoli 2
- Pfau-Tec Napoli Pendix
- Pfau-Tec Ally FM
- Pfau-Tec Ally Pendix
- Pfau-Tec Roma
- Pfau-Tec Elegance Pendix
- Pfau-Tec Passo
- Pfau-Tec Grazia

 

Pfau-Tec Comfort driewielers

De modellen met een zogenaamde comfort zit zijn driewielers waar de trappers een klein stukje naar voren geplaatst zijn. Hierdoor zit je automatisch recht op en leun je niet meer op het stuur. Dit geeft een meer ontspannen zithouding, vooral voor de armen. Bij een comfort driewieler zit je ook iets lager bij de grond dan bij een traditionele driewieler met rechte zit. Hierdoor voelt de fiets nog iets stabieler aan en went het fietsen op deze modellen vaak net wat sneller. Het zadel is voorzien van een klein steuntje waardoor je altijd in de juiste positie op het zadel zit. Een voorbeeld van een Pfau-Tec comfort zit driewieler zonder elektrische ondersteuning is:
- Pfau-Tec Comfort

Enkele voorbeelden van Pfau-Tec comfort zit driewielers met elektrische ondersteuning zijn:
- Pfau-Tec Comfort FM
- Pfau-Tec Comfort Pendix
- Pfau-Tec Combo

 

Pfau-Tec lage zit driewielers

De driewielers met lage zit zijn modellen waarbij de trappers schuin naar voren geplaatst zijn en de zitting wat lager bij de grond is. Deze fietsen hebben een zitting met een rugleuning. Dit type driewielers is het meest comfortabel en het gemakkelijkst om op te leren fietsen. Omdat de trappers naar voren geplaatst zijn, zit je met je benen schuin naar voren en wordt het bovenlichaam achterover gekanteld. Om niet plat op de fiets te liggen zit er een rugleuning op die je bovenlichaam rechtop houdt. Omdat je met je rug tegen deze leuning gedrukt wordt, geeft de leuning ook gelijk stabiliteit aan het lichaam. Deze driewielers staan dus niet alleen stevig op de weg, maar geven ook stabiliteit aan het lichaam. Hierdoor fietst bijna iedereen binnen 5 minuten gemakkelijk weg op deze modellen. Enkele voorbeelden van Pfau-Tec driewielers met lage zit zonder elektrische ondersteuning zijn:
- Pfau-Tec Scooter Trike
- Pfau-Tec Trizon

Enkele voorbeelden van Pfau-Tec driewielers met lage zit met elektrische ondersteuning zijn:
- Pfau-Tec Scooter Trike FM
- Pfau-Tec Scoobo
- Pfau-Tec Scoobo Plus

 

Pfau-Tec vierwielers

Een vierwieler is de meest stabiele fiets die er is. De Pfau-Tec vierwielers combineren de enorme stabiliteit van de vier wielen met de stabiliteit die de zitting met rugleuning aan het lichaam geeft. Omdat je zowel achter als voor 2 wielen hebt, zie je de breedte van de fiets duidelijk voor je. Dit is een voordeel voor mensen die moeite hebben om in te schatten hoever je naar de zijkant van het fietspad kunt gaan. Vierwielers kunnen enorm zwaar belast worden. Dus ook mensen met een hoog gewicht kunnen op een vierwieler fietsen. De enorm krachtige Bosch motor met 85 Nm van de Tibo 4 Plus vierwieler is ook uitermate geschikt voor het fietsen in heuvelachtig gebied en onder zeer zware omstandigheden.
- Tibo 4 Plus

 

Waarom een Pfau-Tec fiets bij Tweewielercentrum Zwolle kopen

Een aangepaste fiets zoals een driewieler of vierwieler is heel wat anders dan een gewone fiets. Er zijn veel verschillende soorten met zeer uiteenlopende rijeigenschappen. Niet voor iedereen is hetzelfde model geschikt. Daarom hebben we zo veel verschillende soorten en modellen driewielers in onze winkel staan. Naast alle modellen van het Nederlandse merk Huka hebben we altijd minimaal 6 verschillende Pfau-Tec modellen rijklaar in de winkel staan. Aan de hand van deze modellen kunnen we duidelijk de verschillen laten zien en uitleggen. Ook kan op al deze modellen een proefrit gemaakt worden zodat je de verschillen ook kunt ervaren. Nergens in Nederland vind je zoveel verschillende driewielers onder 1 dak. Als Pfau-Tec premium dealer betrekken wij alle fietsen rechtstreeks van de fabrikant. Hierdoor kunnen wij de beste prijs en de beste service garanderen, en hebben we altijd de kortste levertijden. Veel modellen kunnen we direct uit eigen voorraad leveren. Hebben we een gewenst model, kleur of uitvoering niet op voorraad, dan is onze levertijd in de meeste gevallen toch slechts 2 a 3 weken. Ook voor alle onderhoud en reparaties kun je bij ons terecht.

 

De voordelen van Tweewielercentrum Zwolle

- Wij hebben de grootste keuze driewielers van Nederland.
- We hebben altijd minimaal 10 verschillende modellen rijklaar in de winkel staan.
- Bij ons is proefrijden onder begeleiding van onze ervaren medewerkers mogelijk op alle modellen.
- Als premium dealer betrekken we rechtstreeks van de fabrikant waardoor we de beste prijs en de kortste levertijden hebben.
- We bieden de beste service, zowel voor, tijdens als na de aankoop van een fiets.
- Inruil van alle soorten fietsen is mogelijk. We bieden altijd een eerlijke inruilprijs.
- Wij kunnen alle fietsen en driewielers rijklaar binnen heel Nederland en België bezorgen.
- Onze deskundige medewerkers kunnen je optimaal begeleiden en adviseren bij het kiezen van het meest geschikte model.
- Bij Tweewielercentrum Zwolle leveren we ook maatwerk. We kunnen de meeste fietsen helemaal naar wens samenstellen en aanpassen.
- Ook onderhoud en reparaties van alle Pfau-Tec fietsen doen we snel en voordelig.