Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.
  • 100 dagen bedenktijd
  • Niet goed geld terug
  • Gratis verzending vanaf €100,-

Nationale Fietsplan

Een fiets kopen met maximaal 52% Voordeel:

Dat kan. 
U kunt via uw werkgever 1x in de 3 jaar een nieuwe fiets kopen en deze betalen met uw bruto loon, vakantieuren of overuren.
Omdat u met uw brutoloon betaald hoeft u hierover geen inkomstenbelasing te betalen en loopt uw voordeel op tot maximaal 52%.

Wat valt er onder het nationale Fiets Plan:
1  een fiets twv maximaal 749 euro.  (een duurdere fiets mag, maar over de meerprijs geld geen belastingvoordeel)
2  de verzekering voor deze fiets.
3  accessoires bij de fiets. Het toegestane bedrag hiervan kunt u bij uw werkgever informeren.

Veel werkgevers regelen dit zelf voor hun werknemers.
U koopt een nieuwe fiets, betaald deze en uw werkgever verrekend dit met u nadat u de factuur bij uw werkgever ingeleverd heeft.
Ook zijn er werkgevers die vooraf een factuur vragen en de fiets voor u betalen aan de winkel en het dan achteraf met uw brutoloon of overuren of vakantiedagen verrekenen.
Bij Tweewielercentrum Zwolle is dit allemaal mogelijk.

Er zijn ook werkgevers die de administratieve afhandeling uithanden hebben gegeven.
De meeste van deze werkgevers zijn aangesloten bij Nationale Fiets Projecten of Fisc Free.
Informeer bij uw werkgever hoe deze het geregeld heeft.
Tweewielercentrum Zwolle is aangesloten bij zowel Nationale Fiets Projecten als bij Fisc Free.
 


Nationale Fiets Projecten:

Met het Nationale Fietsplan koopt u via uw werkgever een compleet fietspakket (fiets, verzekering en fietsbonnen) met belastingvoordeel. U betaalt het pakket met brutoloon (of vakantiegeld, overuren etc.) aan uw werkgever terug. Omdat u met brutoloon betaalt, hoeft u geen inkomstenbelasting te betalen en heeft u maximaal 52% belastingvoordeel. Het grootste voordeel voor u als werknemer is het belastingvoordeel op het fietspakket. Daarnaast is fietsen naar het werk gezond en behoort parkeerstress tot het verleden. Bovendien zijn er geen files en is het goed voor het milieu.

Hoe werkt het:
Nadat u een fiets bij Tweewielercentrum Zwolle hebt uitgezocht en ingevuld hebt op het Fietsformulier, levert u dit formulier ter goedkeuring in bij uw werkgever. Deze stuurt het formulier vervolgens naar Nationale Fiets Projecten voor de bestelling van de fiets. Nationale Fiets Projecten zorgt ervoor dat Tweewielercentrum Zwolle de fiets uit eigen voorraad levert. Tweewielercentrum Zwolle laat u weten wanneer u de fiets bij hem kunt ophalen. Gemiddeld is dit zo'n 2 tot 6 weken nadat het fietsformulier bij Nationale Fiets Projecten is binnengekomen. Bovenaan de website van Nationale Fiets Projecten kunt u de status van uw bestelling volgen. 
Omdat Nationale Fiets Projecten (waaronder ook FiscFree) ons 15% provisie berekend over het aankoopbedrag gelden bij bestellingen via Nationale Fiets Projecten altijd advies verkoop prijzen en zijn aanbiedingen/kortingen en internetprijzen niet van toepassing. Informeert u daarom vooraf naar de geldende prijzen.

 

Nationale Fietsbon:
Om maximaal fiscaal voordeel op het complete fietspakket van het Nationaal Fietsplan te behalen kunt u de Nationale Fietsbon aanschaffen. Iedereen gaat wel eens op de fiets naar het werk, maakt een fietstocht in het weekend of kiest voor een avontuurlijke fietsvakantie in binnen- of buitenland. …Kortom, iedereen fietst! 
Daarom is er de Nationale Fietsbon: Een bon speciaal voor fietsers.

U bepaalt zelf wat u met de Fietsbon koopt. Met de Nationale Fietsbon kunt u het onderhoud of reparatie van uw fiets betalen, maar u kunt er ook fietsaccessoires mee kopen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een extra slot, een reparatieset of een kinderzitje. Alles wat met de fiets te maken heeft is te koop met de Nationale Fietsbon. 
Met de Nationale Fietsbon kunt u dus alle kanten op!
In het fietspakket (de fiets, verzekering en Nationale Fietsbon) is tot een maximum van € 240 ruimte opgenomen voor Nationale Fietsbonnen. De fietsbonnen zijn beschikbaar in coupures van € 5 en € 10 en genieten hetzelfde belastingvoordeel als de fiets en de verzekering. De fietsbonnen blijven ten minste drie jaar geldig. 
Ook deze Nationale Fietsbonnen kunt u bij Tweewielercentrum Zwolle inleveren.